Zomerterras zondag 25 augustus

25-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag wordt het zo’n 30 graden dus veel drinken en smeren als je naar het Zomerterras gaat. In de loop van de middag steekt er een windje vanuit zee op wat voor verkoeling kan zorgen. Dat het druk wordt in het Oranjepark is wel zeker, want vandaag staan onder meer de Wannebiezz op het Grote podium met coryfee en zangeres Bonnie St. Claire. De hele middag door zijn er ook nog eens genoeg dingen te doen voor de jeugd. Alles op een rijtje:

 

Kaja


Het tweede concert in de Zomerterras Klassiek serie zal worden verzorgd door het Zweedse trio KAJA. Voor het Zomerterras is het een grote eer en een enorm plezier om dit Zweedse trio te gast te mogen hebben! Vorig jaar hebben ze al geprobeerd dit ensemble over te halen. Toen lukte het niet maar nu hebben ze meer geluk!

Al meer dan 10 jaren spelen ze samen: het ensemble Kaja. In deze periode is de groep in staat geweest om een genre op zich te worden, met een onweerstaanbare drang naar muzikale expressies. Vanuit de Scandinavische en Oost-Europese muziek nestelt Kaja zich tussen traditie en innovatie. In thuisland Zweden heeft het ensemble inmiddels een grote naam.

Sinds de oprichting in 2005 heeft de groep vier albums opgenomen, waarin Zweedse volksmuziek, klezmer, tango, Franse walsen, pop, jazz, ‘cinematic art’ en improvisatie werden belicht, maar allen in compostities van de leden zelf. De communicatie tussen de drie musici op het podium is toegankelijk, expressief, speels, intiem en together. Kaja flirt met kamermuziek-expressie, zonder haar onvoorspelbare spontaniteit van folk en improvisatie uit het oog te verliezen.

Kaja heeft getoured in Europa, Canada en Zuid-Korea en musiceerde op jazzfestivals, folk- en wereldmuziek-festivals, cultuurgebouwen, concertzalen, kerken, boten, clubs en ga zo maar door. Zij waren al eerder te gast op o.a. Jarasum International Jazz Festival, Bukchoon World Music Festival, Global Jazz Festival en Sunfest (London Ontario).

In 2015 werd Livet Nord (de violiste van het ensemble), onderscheiden met de ‘Artist of the Year’ prijs, van de Sweden Folk & World Music Awards.

Met het zondagochtendconcert op 25 augustus bij ons sluit het trio een korte tournee in Nederland af en natuurlijk zullen de -gratis- warme Zweedse kaneelbroodjes niet ontbreken! Zij zullen ook optredens verzorgen tijdens de Dag van de Romantische Muziek en Zomer op Schokland.

Quintone (vijf-snarige viool) en kalimba: Livet Nord

Accordeon en piano: Camilla Åström

Contrabas: Daniel Wejdin

Plaats: Kleine podium / Tijd: 12:15

 

Theatergroep Koek en Ui: Van mij!


Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En waarom heeft ze die koffer bij zich? En hoezo mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit?

‘Van mij!’ is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. Theatergroep Koek en Ui is een nieuw theatergezelschap van theatermakers Lotte Middendorp en Janiek Vreeken.

Tekst en concept: Lotte Middendorp

Spel: Lotte Middendorp, Janiek Vreeken

Muziek: Bart Zeilstra

Plaats: Veld / Tijd: 13:30

 

Wijnproeverij


Op zondagmiddag (vanaf half 13:30) is er weer een KnaapWijnen wijnproeverij! Het concept is simpel maar doeltreffend (veel meer do-it-yourself), de wijnen blijven onveranderd heerlijk en bijzonder.

Hoe werkt het? Per proeverij krijgt u drie of zes (!) wijnen in proefglazen mee op een handig plateau. Daarbij krijgt u grissini, een proefformulier en een uitgebreide omschrijving van de wijnen. Een feest voor alle zintuigen!

Plaats: Speciaalbieren en wijnterras / Tijd: 13:30

 

De Wannebiezz & Bonnie St. Claire


Fiesta Hollandia is inmiddels een begrip in de regio. Van Koos Albers naar Corry Konings en van Imca Marina tot aan de Havenzangers. Dit jaar is er reden tot nog meer ‘fiesta’, want de Wannebiezz staan voor het 10de achtereenvolgende jaar op het Zomerterras! Dus breng je je slingers mee en je feesthoedjes; het wordt één groot feest!Als speciale gast en op klemmend verzoek van de Wannebiezz, komt Bonnie St. Claire een feestelijk optreden geven. Denk aan hits als Dokter Bernhard, Rocky, Pierrot, Bonnie kom je buiten spelen en Sla je arm om me heen.

Plaats: Grote podium / Tijd: 14:00

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date