Zonnige afsluiting eerste weekend Zomerterras

07-08-2017 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Op het buitje regen na op zaterdag mag het eerste weekend van het Zomerterras, editie 2017, een succes worden genoemd. Ondanks dat niet iedereen zich altijd in de programmering kan vinden was deze ook nu weer heel divers. Op zondagmiddag 6 augustus startte het Quintet Airlines met prachtige en vooral virtuoze uitvoeringen van klassieke stukken en wereldmuziek, waarbij vrijwel elke stoel voor het kleine podium bezet was. Een goed op elkaar ingespeeld vijftal dat niet de makkelijkste weg koos met de bekende klassieke stukken voor quintet en dit overgoot met een eigen sausje.

Naarmate de middag voortschreed werd het behoorlijk druk, maar niet té. We kunnen ons niet heugen dat het eerder op een zondag zo druk was op het Zomerterras, maar gezellig was het wel: Vlaardingen ontmoette Vlaardingen en ook twee prima bands. Op het kleine podium eerst St. Solaire, die met soms lang uitgesponnen nummers, en musici die dat beslist aankonden , deed denken aan reuzen als gitarist Steve Hacket in de oude line-up van Genesis.

Dat traditionele tango en hiphop elkaar niet hoeven te bijten bewezen op het grote podium vervolgens El Juntacadaveres. Frontman Enrique 'Kike' Noviello leidde zijn band met een stomende mix van tango, hip-hop, electro, rock, reggae and latin. Triphop tango met muzikale invloeden van over de hele wereld, ook als gevolg van de verschillende landen van waar de leden van de band afkomstig zijn. Nergens werd het rommelig en El Juntacadaveres is zeker niet inwisselbaar met welke andere Latijns- of Zuid-Amerikaanse band. Een nieuw geluid op het Zomerterras en een uitstekend zet van de afdeling programmering.

Het hoogtepunt was tenslotte, ja ook in Vlaardingen, de finale van het EK voetbal voor vrouwen, waarvoor nog een grote groep bezoekers op het Zomerterras bleef; de organisatie had namelijk een groot beeldscherm 'laten aanrukken', waarop de wedstrijd gevolgd kon worden. Kortom, het maakte voor de duizenden bezoekers de dag helemaal 'af'. Voor wie er niet bij kon zijn hebben we gelukkig de foto's nog.

 

Bekijk de foto's
Gerelateerd