Zwarte komedie in Filmtheater Het Zeepaard

25-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film "Under the Tree" van regisseur Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, met acteurs Sigurður Sigurjónsson, Edda Björgvinsdóttir, Steinþór Hróar Steinþórsson en anderen.

 

Het verhaal

De zwarte komedie Under the Tree speelt zich af in een slaperige buitenwijk in IJsland. Als Atli door zijn vrouw uit huis wordt gezet, gaat hij weer bij zijn ouders wonen. Die blijken in een burenruzie verwikkeld over een mooie boom die volgens de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, loopt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds verder uit de hand: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Als Atli’s moeder op een dag de buurman met een kettingzaag ziet, ontspoort het zo onschuldig begonnen geschil in een even absurd als bitter drama. Under the Tree won 7 prijzen op de Edda Awards, de IJslandse evenknie van het filmfestival in Cannes.

 
Under The Tree draait op donderdag 28 juni om 20.30 uur en op zondag 1 juli om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date