Afscheid van het stadshart?

13-01-2020 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Kledingwinkel Didi failliet, de meeste filialen van Steps gaan dicht en de 14 filialen van Promiss sluiten helemaal de deuren. Drie winkelketens die niet zo heel lang geleden ook in Vlaardingen zaten maar daaruit al vertrokken waren en dus niet weer een leeg pand achterlaten. Voor twee andere winkelformules is dat waarschijnlijk wel het geval.

In de Fransenstraat is The Little Green Bag alleen nog op vrijdag en zaterdag open en het pand staat in de verhuur. De winkel laat weten als reactie: ,,Lieve Vlaardingers, na 10 jaar gaan we deze mooie stad inderdaad verlaten. Deze winkel was de start van het succesvolle bedrijf dat we inmiddels hebben opgebouwd. We blijven open op vrijdag en zaterdag totdat er een nieuwe huurder is. En verder zien we jullie graag terug op de Korte Lijnbaan in Rotterdam of de Oude Langendijk in Delft. En natuurlijk zijn we op www.thelittlegreenbag.nl altijd open. We gaan Vlaardingen missen! Bedankt voor deze mooie jaren en jullie support en hopelijk tot ziens!’’ Geen faillissement dus, integendeel, de zaken gaan goed maar blijkbaar niet meer goed genoeg in Vlaardingen.

Op één van de hoeken van het Veerplein, naast Ziengs en tegenover The New Yorker is Dakota & Co gevestigd, maar sinds ruim een week zijn de deuren gesloten. De winkelketen met drie filialen in Vlaardingen, Spijkenisse en Oud-Beijerland is eind vorig jaar failliet verklaard en de eigenaar is aan het kijken of er een doorstart gemaakt kan worden. Daar moeten doorgaans wel afspraken voor worden gemaakt met eventuele schuldeisers en leveranciers en financiers moeten overtuigd zijn van de levensvatbaarheid van plannen voor de winkel(s). Even afwachten dus.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date