Aktiesport nu echt failliet

24-02-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Na ‘Uitstel van betaling’ viel gisteren voor Aktiesport ook definitief het doek, het moederbedrijf dat naast Aktiesport ook Perry Sport als naam voert, is failliet. De rechter sprak het faillissement dinsdagmiddag uit. De winkels blijven volgens de curator nog zes weken open. Daarna sluiten de deuren en verliezen mogelijk 2000 mensen hun baan. 

De ondergang van V&D was voor het toch al in moeilijkheden verkerende concern de doodsteek. Perry Sport werkte met een shop in shop nauw samen met het omgevallen warenhuis. Aktiesport was via hetzelfde principe verbonden aan veel filialen van Scapino dat al eerder ten onder ging. Weliswaar is Scapino bezig aan een doorstart maar daarin speelt Aktiesport niet langer een rol. 

Er zouden inmiddels tientallen gegadigden zijn om Aktiesport en Perry Sport over te nemen. Net als eerder bij V&D is het daarbij de vraag in hoeveel filialen de overnamekandidaten geïnteresseerd zijn. De toekomst van de Vlaardingse vestiging van Aktiesport aan het Liesveld is vooralsnog dus onzeker.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date