Bij Melbalino nu ook veganistisch-hypoallergeenijs

28-05-2018 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Het lijkt door te zetten. Meer en meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl. Dus verantwoord en duurzaam leven zonder gebruik te maken van dierlijke producten. Dat is soms best lastig. Bijvoorbeeld als je van lekker romig ijs wilt genieten, want ijs wordt gemaakt van koemelk en room. Daar kom je als veganist niet mee weg. 

Het was aanleiding voor Jan Hijmans, de ijsmaker van Italiaanse IJssalon Melbalino in Vlaardingen, om deze winter aan de slag te gaan om het perfecte veganistische ijs te ontwikkelen. Dat is hem na veel testen en proeven gelukt. Het veganistische ijs is nauwelijks van zijn reguliere ijs te onderscheiden. Maar hij deed meer. Hij maakte zijn veganistische concept, gebaseerd op rijst en kokos, tegelijkertijd hypoallergeen. Dat betekent dat het groeiende aantal mensen met een voedselallergie, zoals voor koemelkeiwit, lactose, gluten, soja en ei, ook van dit ijs kunnen genieten.

Melbalino heeft voor deze producten een volledig gescheiden bereidingsproces ingericht, waarvoor in nieuwe apparatuur werd geïnvesteerd. Daardoor kan er geen vermenging met regulier product plaatsvinden. Verkrijgbaar in wisselende heerlijke smaken zoals ananas, karamel, mokka en bosvruchten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date