Boekenbon van bijna halve eeuw alsnog ingeleverd

25-09-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Een boekenbon van maar liefst 46 jaar oud vond gisteren zijn weg naar boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein. Het cadeau met de datum van 31 december 1970 erop was in het bezit van Manon Vogel, docente en levenspartner van Amazing Stroopwafel Wim Kerkhof.

Manon was de boekenbon, met een waarde van twee gulden en vijftig cent, afgelopen week tegengekomen, waarschijnlijk bij een vlaag van opruimwoede, en postte een foto ervan op Facebook. Als groot liefhebber van lezen en boeken kon ze niet bedenken waarom ze destijds de boekenbon niet had ingeleverd. Op zaterdag 24 september werd echter alsnog een poging gewaagd bij Plantage Pontier. Officieel was de ‘houdbaarheid’ van het cadeautje al lang verstreken: hij was geldig tot slechts drie maanden na afgifte, iets wat nu ondenkbaar lijkt. Gerard Pontier, eigenaar van de boekhandel, vond het zelf zo bijzonder dat hij hier geen punt van maakte en ontving Manon hartelijk. Natuurlijk werd van het aankoopbedrag van een door haar gewenst boek de waarde van de boekenbon verrekend !

Voor Manon was het geen vraag meer welk boek ze zou aanschaffen: “Alles begint bij Bach”, onlangs geschreven door haar zoon Merlijn Kerkhof. Ze gaf het cadeau aan haar dochter.

Gerelateerd