De 'Wolfman' in Vlaardingen

29-03-2014 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Oud voetballer John de Wolf was bijna een half uurtje te laat in Vlaardingen, maar niet vanwege sterallures. Hij had eenvoudigweg de afspraak om op zaterdag 29 maart zijn biografie te komen signeren bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein een half uurtje later in zijn agenda gezet. Het gevolg van dit kleine foutje was dat hij zich tegenover de tientallen toegestroomde fans uitputte in excuses: ,,Dit is nu de vijftiende keer dat ik in een boekhandel mijn biografie kom signeren, en het is me nooit eerder gebeurd. Fijn dat jullie toch zijn gekomen en gewacht hebben op dit moment’’. Hoe John de Wolf met de situatie omging tekent hem; ondanks zijn rijke carrière en bekendheid is hij gewoon John gebleven, of ook wel ‘Wolfie’, zoals hij door vrienden wordt genoemd.

De biografie van John de Wolf is geschreven in nauwe samenwerking met Jeroen Siebelink en bevat naast de hoogtepunten uit zijn carrière ook wat meer onbekende verhalen over zijn leven. Zo heeft hij korte tijd in Israël gevoetbald en zijn carrière uiteindelijk beëindigd bij Helmond Sport. Tussen alle boeken die van of over (oud)voetballers zijn geschreven is dit misschien  wel één van de meest lezenswaardige, mede door de vlotte manier waarop alles in het boek neergepend is.

Wie overigens denkt dat het veel vrouwen nauwelijks of niet interesseert wat zich zoal in het voetbal afspeelt heeft het behoorlijk mis; de tientallen fans die het boek aanschaften en het lieten voorzien van een handtekening waren vooral vrouwen. De kans om zich ook nog eens te laten fotograferen met de ‘Wolfman’ lieten zij ook niet aan hun neus voorbij gaan. Misschien echter waren het vooral zijn uitstraling en zijn blauwe ogen die voor die categorie fans net wat meer gewicht in de schaal legden dan zijn verdedigerskwaliteiten op de velden van onder meer Feyenoord en Wolverhampton Wanderers.

Het eerste gesigneerde exemplaar bij boekhandel Plantage Pontier ging overigens naar een man: wethouder van Sport en aanverwante zaken Arnout Hoekstra mocht die in ontvangst nemen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date