Categorieën

Service

Doorstart V&D definitief mislukt

Doorstart V&D definitief mislukt
Winkelen

Doorstart V&D definitief mislukt

  • Redactie
  • 16-02-2016
  • Winkelen
Doorstart V&D definitief mislukt

VLAARDINGEN – Een doorstart van V&D door Cool Investments is mislukt. Dat hebben de curatoren van de failliete warenhuisketen vanmiddag laten weten. Alle 8.000 medewerkers zijn nu definitief ontslagen. 

,,Ons team heeft de afgelopen maand samen met het V&D management en de curatoren hard en bezield gewerkt aan een doorstart van V&D in een nieuwe lifestyle formule", laat Cool Investmens weten in een persverklaring. ,,We moeten helaas concluderen dat wij er niet in geslaagd zijn de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen.’’ 

Daarmee doelt Roland Kahn, eigenaar van Cool Investments (o.a.: CoolCat, MS Mode en America Today) op de verhuurders van de panden waarin de filialen van V&D zijn gevestigd. Al geruime tijd was duidelijk dat zij een sleutelrol vervullen. Naar verluid wilden de vastgoedeigenaren allen met Kahn in zee als hij ook de kleinere filialen zou ovrnemen. 

Op de achtergrond speelt nog altijd de interesse van het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay Company (HBC). HBC is alleen geïnteresseerd in de panden en wil daarin een eigen winkelformule uitrollen. Het bedrijf wilde noch de merknaam V&D noch het personeel overnemen.

Ook dit bedrijf toont slechts interesse in een deel van de panden. Of Vlaardingen daarbij zit, lijkt hoogst twijfelachtig. Duidelijk is dat de deuren van het gloednieuwe pand voorlopig voor vele weken gesloten zullen blijven maar dat kan eenvoudig uitlopen tot vele maanden en - in een rampenscenario - zelfs jaren.