Categorieën

Service

Een kijkje in de 'cucina' van Melbalino

Een kijkje in de 'cucina' van Melbalino
Winkelen

Een kijkje in de 'cucina' van Melbalino

  • Advertorial
  • 17-07-2014
  • Winkelen
Een kijkje in de 'cucina' van Melbalino

VLAARDINGEN - Als om twaalf uur de deuren van de Italiaanse ijssalon Melbalino opengaan, heeft eigenaar Jan Hijmans er al heel wat uurtjes opzitten. De gehele ochtend wordt gebruikt om het ijs in allerlei smaken te bereiden. Hier vind je geen voorgeproduceerde rommel maar iedere dag een vers en (h)eerlijk ijsje.

Op de planken in de ruimte waar het ijs wordt gemaakt vinden we dan ook geen blikken met smaak- en kleurstoffen maar louter natuurlijke producten als cacao en de allerbeste Belgische chocolade. Hijmans vertelt met passie over zijn vak, over zijn ijs! Geen kunst en vliegwerk maar 'ouderwets' ambacht.

IJs dat ook nog wordt gemaakt met een 'ouderwetse machine'. Simpelweg omdat die beter is dan de modernere apparatuur die nu op de markt is. ,,Ik heb wel een nieuwe machine op proef gehad'', vertelt Hijmans. ,,En dat werkte wel makkelijker en eenvoudiger maar de kwaliteit van het ijs liet te wensen over.''

En juist daar onderscheidt zich Melbalino van de rest. Ambachtelijke kwaliteit die je proeft! Juist het gebruik van zuiver natuurlijke producten. Dat is ook waarom sommige ijssmaken maar een deel van het seizoen te verkrijgen zijn. Je kunt immers pas perenijs aanbieden nadat de peren zijn geplukt.

Het aardbeienijs van Melbalino is lang niet zo roze als in veel andere ijssalons. ,,Dat komt omdat we echte aardbeien gebruiken'', vertelt Hijmans. ,,En het bananenijs is dus ook niet geel... maar dat komt omdat wij de schil niet gebruiken'', grapt de ijsmaker.

Melbalino serveert ijs voor échte fijnproevers. En wie een beetje op de lijn wil letten, is bij Melbalino aan het juiste adres. Het vetpercentage in het ijs is slechts 2,5 procent. Als je weet wat goed voor je is, kies je dus voor Melbalino! En dat kan zeven dagen per week van 12.00 tot 22.00 uur (op de Loper zondag tot 17.00 uur).

Kinmarit Holding B.V.

Holysingel 650, Vlaardingen

Meer over Kinmarit Holding B.V. →