Gesteggel over vergunning Lentemarkt Hoogstraat

20-04-2016 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Op 7 mei vindt er op de Markt rond de Grote Kerk weer de jaarlijkse Lentemarkt plaats. Een groep winkeliers aan de Hoogstraat, op het gedeelte tussen Markt en Liesveldviaduct, wilde hierop aansluiten. Er werd een vergunning aangevraagd om met een negental kramen de Lentemarkt feestelijk ‘door te trekken’, de Hoogstraat op. Met het aanvragen van de vergunning hiervoor liep het echter niet zo soepel.

Voorgaande jaren hebben er met regelmaat kramen gestaan op dit deel van de Hoogstraat zonder enige incidenten. De vergunning werd voor dit jaar aangevraagd door de Vereniging Historische Markt Vlaardingen (VHMV), die de Lentemarkt voor de 21e keer organiseert. Begin februari is er telefonisch overleg geweest tussen de VHMV en de gemeente omtrent een aanvulling op de vergunning om een klein deel van de Hoogstraat toe te voegen waarop in eerste instantie positief op gereageerd is. Op 23 februari werd de aanvraag voor de vergunning officieel ingediend en zes weken later kwam er, volkomen onverwacht, een afwijzing. De reden van afwijzing was dat de woningen en winkels op dit deel van de Hoogstraat niet goed bereikbaar zouden zijn voor de hulpdiensten; de straat zou te smal worden voor bijvoorbeeld brandweerwagens.

Op het deel van de Hoogstraat tussen het Liesveldviaduct en de Korte Hoogstraat dat nog iets smaller is, staat op dezelfde dag het evenement 'Fun, Food & Fashion gepland. Ook hiervoor werd uiteraard een vergunning aangevraagd. Susan Ruiter, bestuurslid van de organiserende winkeliersvereniging De twee Hoogstraatjes, laat weten dat ook hier de vergunning nog niet is afgegeven. Maar tot een afwijzing kwam het tot nu toe in ieder geval niet.

Afgelopen maandag werd besloten om de situatie voor wat betreft de Lentemarkt opnieuw te bekijken: een schouw door medewerkers van de gemeente die belast zijn met veiligheid en vergunningen. Aan de hand van tekeningen met de opstellingen van de kramen op 7 mei, en wat voorstellen hierin enkele zaken te wijzigen, leek bij de ‘schouw’ de vergunning binnen handbereik. Er zou een positief advies gegeven worden en de verwachting is dat de Lentemarkt uiteindelijk door zal lopen over de Hoogstraat. Binnenkort weet men het zeker bij de Vereniging Historische Markt Vlaardingen.

Gerelateerd
Reacties