Halloween in het Stadshart

27-10-2017 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 27 oktober vanaf 18.00 uur wordt het spannend voor de kindertjes in Vlaardingen. Dan gaat namelijk de tiende Halloweentocht van start door het Stadshart van Vlaardingen. Deze tocht waaraan kinderen tot twaalf jaar mee mogen doen, nodigt de jongsten uit om te komen in hun griezeligste outfit. Het startpunt is het Party Eiland (tegenover de parkeergarage Hoogstraat). Daar krijgen ze hun eerste 'trick'. Vervolgens gaat het in optocht door de straten op zoek naar vrijgevende mensen/winkeliers. 

Halloween
De traditie van Halloween is overgewaaid uit Amerika. Het verhaal gaat over een dolende ziel niet in de hemel welkom is omdat de eigenaar zich tijdens zijn leven op aarde heel erg misdragen heeft. Maar hij kan ook niet naar de hel omdat hij de duivel heeft laten beloven dat die zijn ziel niet zou meenemen als hij eenmaal gestorven zou zijn. Nu doolt hij in het tussengebied. Het enige dat hij heeft is een vurig kooltje dat hij in een pompoen bewaart. Met deze lantaarn gaat hij nu de huizen langs en vraagt om een wonder of een traktatie (trick or treat). Tot nu toe heeft hij het moeten doen met traktaties en neptovenarij. Om de dolende ziel te helpen trekken kinderen nu langs de deuren. Zij hopen iemand te vinden die de arme ziel alsnog naar de hemel kan helpen. Of gaat het eigenlijk meer om de traktatie? 

Vlaardingen
Ieder jaar dossen de kinderen zich uit als monsters en zombies. Ook ouders doen enthousiast mee en begeleiden de kindjes. Onderweg treffen ze andere verklede mensen die in het donker opdoemen met gekleurde lampions en de engste kostuums. De tocht is reeds volgeboekt maar uiteraard zijn de Vlaardingse bewoners welkom om de stoet ‘monstertjes’ te bekijken of uiteraard de deur open te doen en een heerlijke treat uit te delen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date