Herweijer Kwaliteitsbakkers brengt ‘Open Bakkerij’ naar Vlaardingen

16-09-2020 Winkelen Advertorial

VLAARDINGEN – Het is altijd een feestje om op De Loper bij Herweijer Kwaliteitsbakkers naar binnen te lopen. Je komt ogen te kort om al het moois in de vitrines te bekijken ook voor je neus is het een feestje. Voor in de winkel worden op een bakplaat de ijzerkoekjes gebakken. Vlaardingser dan dit wordt het niet. 

We treffen in de winkel een vrolijke Raymond Herweijer, zichtbaar in zijn element, een bakker in hart en nieren. Een man die zichzelf opnieuw lijkt te hebben uitgevonden. Hoe zit dat? De afgelopen jaren was Raymond hoofd van een grote bakkerij in Spijkenisse. Dit na een fusie met Bakker Breggen. De vijf winkels van Herweijer samen met de veertien van Breggen. Dat leverde zeker schaalvoordelen op. Maar gelukkig werd de Vlaardingse bakker er niet van.

,,Ik was uiteindelijk toch meer een manager dan een bakker, het bracht me niet het plezier dat ik wilde’’, vertelt Raymond. ,,Breggen is echt een mooi bedrijf maar ik was er uiteindelijk toch niet helemaal op mijn plaats.’’ Die plaats is voor hem gewoon in de eigen winkel op de Loper, samen met zijn vrouw Wendy en het personeel. En in direct contact met de klanten.

Open Banketstudio

En dat is dan ook de keuze die Raymond Herweijer heeft gemaakt. Hij heeft alles van de hand gedaan aan Bakker Breggen behalve de winkel op de Loper. En daar staan heel mooie dingen te gebeuren. ,,We maken van de winkel een Open Banketstudio, uniek in Vlaardingen. De achterwand van de winkel wordt verwijderd zodat je als klant getuige kunt zijn van het hele bakproces: van basis ingrediënten via de bereiding tot het heerlijke eindproduct in de vitrines. Eind oktober, begin november moet de Open Banketstudio zijn gerealiseerd.

,,Alles wat hier aan banket in de winkel komt te staan wordt ter plekke gebakken’’, vertelt Raymond. Hij geniet zichtbaar van het vooruitzicht. ,,Ik sta ’s ochtends onder de douche te bedenken wat ik die dag allemaal voor lekkers kan maken. Dat is bij Herweijer Kwaliteitsbakkers namelijk allesbehalve standaard. Raymond is nu vijftien weken met vrouw Wendy  aan het werk op de Loper. Samen met het personeel vormen ze een hecht team.

‘U vraagt en wij draaien’

Dat team weet uitstekend in te spelen op de wensen van de klanten. ,,Natuurlijk hebben de klanten al een ruime keuze vanuit de vitrines maar als er een speciale vraag komt, spelen wij daar gemakkelijk op in. U vraagt en wij draaien’’, aldus Raymond. ,,Dat geldt overigens ook voor de zakelijke markt. Als er ’s ochtends een aanvraag komt voor veertig appelkanjers/saucijzenbroodjes of een doos met heerlijk vers gebak staan we daarmee een uur later voor de deur.’’

Herweijer Kwaliteitsbakkers bestaat dit jaar vijftig jaar. Raymond heeft het vak geleerd van zijn vader die in 1970 met de bakkerij begon. Vanwege de coronacrisis is het jubileum nog niet gevierd maar dat gaat, zodra de Open Banketstudio klaar is, zeker nog gebeuren. ,,Daar komt nog bij dat Wendy en ik dit jaar allebei vijftig jaar zijn geworden’’, vertelt Raymond. ,,Daar gaan we zeker iets leuks mee doen.’’

Het mag duidelijk zijn, de klanten mogen dit jaar nog het nodige verwachten van Herweijer Kwaliteisbakkers. Het loont zeker de moeite om de facebookpagina goed in de gaten te houden!

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date