Hoe kies je de juiste autoverzekering?

29-04-2020 Winkelen Advertorial

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan ontdek je al snel genoeg dat er talloze partijen zijn waarbij je zo’n verzekering af kunt sluiten. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een keuze te maken. Sommige mensen kiezen lukraak een autoverzekering uit. Verstandig? Nee, zeker niet. De prijs en inhoud van de verzekeringen verschillen namelijk vaak van elkaar. Uiteraard wil je er zeker van zijn dat je de juiste autoverzekering kiest. In deze tekst helpen wij jou hier een handje bij.

Maak altijd een vergelijking
De beste manier om de juiste autoverzekering te vinden, is door een vergelijking te maken. Veel mensen denken dat dit veel tijd kost. Er zijn immers talloze partijen waarbij je een verzekering voor jouw auto af kunt sluiten. Toch hoeft het vergelijken van autoverzekeringen niet veel tijd te kosten. Waarom niet? Omdat er sites zijn waar je binnen de kortste keren de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt. Je ziet direct wat je betaalt voor een autoverzekering, waardoor het makkelijk wordt om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Kijk naar jouw persoonlijke situatie
Bij het vergelijken van een autoverzekering kijken veel mensen uitsluitend naar de prijs. Het is begrijpelijk dat je jouw auto zo goedkoop mogelijk wilt verzekeren, maar dit is niet de beste optie. Nee, want het gaat uiteindelijk voornamelijk om de inhoud van de verzekering. Veel autoverzekeraars kijken naar jouw persoonlijke situatie voor het bepalen van de premie. Er wordt onder andere gekeken naar de auto waarin je rijdt, hoe oud je bent, waar je woont en het verwachte aantal kilometers dat je rijdt. Wanneer je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, dien je dergelijke gegevens in te vullen. Op basis hiervan wordt vervolgens een vergelijking gemaakt tussen de verschillende verzekeraars en kun je de juiste autoverzekering kiezen.

Waar wil je voor verzekerd zijn?
Om de juiste autoverzekering te vinden, moet je jezelf ook afvragen waar je voor verzekerd wilt zijn. Wil je alleen de wettelijk verplichte verzekering afsluiten? Kies dan voor een WA-verzekering. Bij deze verzekering is echter alleen schade die jij veroorzaak verzekerd. Schade aan jouw eigen voertuig wordt niet vergoed. Wil je dit wel? Dan kun je beter voor een allrisk-autoverzekering gaan. Je kunt ook voor de middenweg kiezen: een autoverzekering met beperkt casco. In dit geval is schade deels verzekerd. Het gaat dan echter alleen om schade die wordt veroorzaakt door inbraak, brand of het weer.

Annuleer jouw autoverzekering
Heb je een verkeerde keuze gemaakt en besef je dit binnen twee weken nadat je de verzekering hebt afgesloten? Dan kun je nog terug. Je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd voor autoverzekering. De bedenktijd gaat altijd in op het moment dat je de polis ontvangt van jouw verzekeraar. Indien je binnen 14 dagen beslist om af te zien van de autoverzekering, hoef je hiervoor geen reden op te geven.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date