Leegstand en kansen

13-03-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - In de Vlaardingse binnenstad hebben we afscheid moeten nemen van winkels als V&D, Kennedy Mode en Foto Klein. Vaak gaat het om landelijke of regionale ketens die ook in Vlaardingen hun vestiging moesten sluiten. Het middensegment van de non-food detailhandel staat onder druk, de consument koopt veel in dit segment via internet en we hebben teveel winkels in Nederland ten opzichte van de bevolking. Helaas heeft dat ook een effect op Vlaardingen.

Toch is er ook positief nieuws; de bioscoop laat bijvoorbeeld stijgende bezoekcijfers zien en een groot aantal bezoekers van buiten de stad. De naam van de bioscoop is pas veranderd van JT naar VUE Cinemas, maar er verandert verder niet zo veel. Volgens Mirella Huizer, theatermanager VUE Vlaardingen, komen bezoekers zelfs uit Zoetermeer en bieden deze nieuwe bezoekers kansen voor de winkeliers: “Ik zou ondernemers in de binnenstad echt aanraden op zondag hun deuren te openen. Er komen zo veel bezoekers naar de bioscoop, die nu vaak geen geld kunnen besteden in de binnenstad. Daar liggen echt kansen voor horeca en winkeliers. Dat vergroot de levendigheid en mensen komen graag nog eens terug als er iets te doen is.”

Mirella is ook bezig tijdens het Loggerfestival voor bezoekers activiteiten op het Veerplein te organiseren. Zij zoekt hiervoor nog winkeliers die mee willen doen. “We moeten het samen doen!” stelt Mirella. Winkeliers en andere binnenstadsondernemers kunnen met Mirella contact opnemen via m.huizer@vuecinemas.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date