Lekker bakkie op de Hoogstraat

27-10-2017 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Steeds meer starten er nieuwe initiatieven op de Hoogstraat; kleinschalige winkeltjes, speciaalzaken en boetiekjes die je eigenlijk niet mag missen. Op nummer 153 b bevindt zich al langere tijd “Koffie, Thee & Zo”, dat tot voor kort een zieltogend bestaan leidde: de voormalige uitbater opende nog maar twee keer per week zijn deuren. Dat is per 1september inmiddels veranderd met de komst van nieuwe eigenaar Bianca Ribbens. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je er terecht voor overheerlijke koffie, verfijnde theesoorten, smakelijke bonbons of dat bijzonder cadeautje dat je nog niet elders aantrof.

,,Ik was hiervoor verpleegkundige’’, vertelt Bianca. ,,Dat laat ik nu over aan de volgende, jongere generatie. Het concept van deze winkel, daar was ik al langer helemaal ‘gek’ van; ik heb wat met koffie en thee en toen ik hoorde dat de vorige winkelier ermee ging stoppen heb ik direct contact gezocht met de eigenaar van het pand. Met mijn enthousiasme heb ik deze ervan kunnen overtuigen om de winkel aan mij te verhuren en het concept voort te zetten, waarbij er wel mijn eigen draai aan gegeven heb’’.

Wie “Koffie, Thee & Zo” wat langer kent ziet dat het allemaal wat ‘lichter’ geworden is; van buitenaf kun je veel meer zien wat er zich in de winkel bevindt en dat komt meer uitnodigend over. De winkel is ook nog eens uitgebreid met de nodige zitplekken, waar je van een lekker vers kopje koffie kunt genieten. Verder natuurlijk veel koffiesoorten, zo’ n 80 soorten thee en bij de toonbank allerlei bonbons met bijzondere namen; zo is er de ‘Cubaanse kus’, de ‘Friese staartklok en de ‘Verrekijker’.

Hoe ‘gek’ ze ook is van koffie en thee, Bianca heeft zich toch even grondig laten bijscholen en voorlichten door de echte koffiekenners, leveranciers “Beans” en “Mocca d’Or”. ,,Ik ben er voor naar de branderijen geweest’’, vervolgt Bianca. ,,Daar haal ik nu ook de koffie die ik hier verkoop. Het zijn echt ambachtelijk producten en ze gaan pas branden als ik bestel, speciaal voor “Koffie, Thee & Zo”. Wat je hier kunt krijgen van die twee leveranciers wordt ook veel beter beoordeeld dan wat er doorgaans voor de supermarkten geproduceerd wordt. Zo worden de bonen van Mocca d’Or al vanaf het begin van het proces met de hand geplukt en gesorteerd, en niet machinaal. Dan kun je natuurlijk wel de beste selectie maken’’.

Wie de proef eens op de som wil nemen moet gewoon binnenlopen aan de Hoogstraat 153 b. Proef bijvoorbeeld de herfstkoffie die Bianca nu serveert, met een ‘touch’ van cacao en paranoten. Vanaf een aankoop van 250 gram aan bonen wordt het ook nog eens, als je dat wilt, voor je gemalen, op een manier die volledig gericht is op het apparaat dat er thuis in de keuken staat. Espressomaling, grof, fijner, het kan allemaal. Een bezoekje aan Koffie, Thee & Zo is in ieder geval altijd de moeite waard !

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date