Nazomeren in het centrum

08-09-2018 Winkelen Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - ,,Ik zeg net tegen een klant: in Vlaardingen komt het pas na 12.00 uur op gang''. Een waar woord van kapper Karel in de Peperstraat vanochtend, want eerder dan dat tijdstip was het nogal 'tam' in de stad. Even na twaalf uur begon er dan wat 'reuring' te komen op de Hoogstraat waar op verschillende plekken bandjes gingen spelen. Traditioneel startte dat natuurlijk bij de Platenreus op de Hoogstraat waar eigenaar Walter Romberg de zaak muzikaal altijd wel goed voor elkaar heeft. Daarnaast was er muziek wat verderop, bij delicatessenwinkel Tovino en, nog verder, even voorbij Urbin D(e)sign. Wat kramen betreft had er wel wat meer mogen staan, want er was nog wel wat plaats over. Het enthousiasme wisselde ook nog per kraamhouder. De één prees enthousiast de waren aan, waar sommigen vooral druk waren met de smartphone, gezeten in een klapstoeltje.

Op het Liesveld waren er vanaf rond half één diverse acts; superheldinnen, een verkoper van levenselixer en andere waren, een zanger met gitaar en een ijsverkoper. De laatste kreeg in ieder geval ieder die er een gratis ijsje kwam halen aan het lachen, dit door de capriolen die hij uithaalde in het aanreiken van het ijs.

In de Fransenstraat tenslotte was het een 'tandje minder'; er was een schminktent en een springkussen, maar de aangekondigde kofferbakverkoop was niet doorgegaan wegens gebrek aan belangstelling, en dat oogde nogal mager. Misschien eerder de media inlichten?

Voor wie het gemist heeft hebben we gelukkig de foto's nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date