Categorieën

Service

Nieuw elan voor de binnenstad

Nieuw elan voor de binnenstad
Winkelen

Nieuw elan voor de binnenstad

  • Redactie
  • 26-11-2015
  • Winkelen
Nieuw elan voor de binnenstad

VLAARDINGEN - Met de komst van internet en de mogelijkheid snel prijzen te vergelijken zijn we anders gaan winkelen. De concurrentie is toegenomen en samen met de economische crisis heeft dat ertoe geleid dat veel winkels de deur hebben gesloten. Daar wordt de Vlaardingse binnenstad niet leuker van. Maar nieuwe ontwikkelingen bieden ook veel kansen. De gemeenteraadsfractie van D66 organiseert een discussieavond op 2 december vanaf 20.00 uur in de Kroepoekfabriek met als vraag hoe we de binnenstad vitaal en aantrekkelijk kunnen houden.

De afgelopen jaren zijn er al veel dingen veranderd in de binnenstad. Er zijn meer mensen komen wonen aan de Hoogstraat. Winkels zijn verplaatst om het winkelgebied compacter te maken. Er zijn initiatieven genomen om tot nieuwe vormen van samenwerking te komen zoals onlangs met Vlaardingen Proeft!  en de samenwerking tussen de Stadsgehoorzaal en de Vlaardingse horeca.

Maar er is meer nodig. De bezoekers van de binnenstad verwachten dat er meer te beleven valt, dat er betere service van de winkels komt en dat de ondernemers minstens zoveel gebruik maken van mobiele technologie en internet als zij zelf doen.

Om dit mogelijk te maken moeten slimme manieren gevonden worden om de kosten voor de ondernemer te drukken. En dat moet allemaal op een duurzame manier bereikt worden. Dit vraagt om nieuwe vormen van samenwerking van binnenstad ondernemers en gezamenlijke communicatie met klanten. Er leven al veel ideeën hoe we de binnenstad sterker en vitaler kunnen maken.

Op 2 december zal Oedsen Boersma de rol van het Vastgoed belichten en D66 wethouder Ruud de Vries de rol van de gemeente. Beide heren nemen ook deel aan een paneldiscussie waarbij ook aanwezig zijn Ronald Huiskens, de kwartiermaker Binnenstad Ronald Huiskens, voorzitter van Stichting Stadshart Peter Cuppers  en Rory Dickhoff, horecaondernemer. Iedereen die aan de discussie wil mee doen is van harte welkom. Via deze link!  kun je laten weten dat je komt.