Ondernemen in tijden van crisis: De Koffiejuf

19-05-2020 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Het lijkt zo’n beetje de slechtste tijd om een horecazaak te starten, maar Irene Penders heeft kort geleden De Koffiejuf aan de Hoogstraat 197 geopend. En eerlijk is eerlijk: de voorbereidingen waren al gestart lang voordat het coronavirus zelfs maar in zicht was. Ze woont er zelf een jaar waarbij de verbouwing van zaak iets korter duurde. Eind maart zou er een feestelijke opening volgen maar twee weken ervoor kwam er de lockdown en moest de horeca de deuren sluiten. Dicht voordat de deur open kon. Een droom die uit elkaar spat?

,,Ik werkte al jaren op kantoor, en wilde het anders. In Scheveningen waar ik vaak kwam was ik altijd erg gecharmeerd van die houten huisjes, die koffietentjes met een tweepitter waarop je ook nog even een eitje kan bakken. Het ademt voor mij nostalgie en dat wil ik ook aan De Koffiejuf meegeven. Je kunt het zien als je hier rondkijkt, alles wat hier staat heb ik in de loop van de jaren verzameld. De radio die je ziet is ook oud, uit 1956, maar die is wel omgebouwd. Er zit bluetooth in en hij speelt een playlist af met muziek van ‘toen’ en alles wat klanten willen horen”.

Die klanten komen inmiddels wel, echter nog niet om even te zitten in de nostalgische omgeving. Dat kan pas vanaf begin juni, maar Irene heeft zich razendsnel aangepast; het is net als bij veel andere horecaondernemers voorlopig bestellen en afhalen. ,,Ik ben nog wat zoekend qua assortiment, maar alles is sowieso zelfgemaakt. De broodjes bal, kip kerrie en ook de boterkoek gaan goed van de hand en ook daarin is de klant leidend. Soms geeft iemand aan nog eens iets te willen eten van vroeger, wat thuis of bij oma gegeten werd,. En dat maak ik dan. De keuken is open dus je ziet het gebeuren, de producten die bereid worden. Hoe het ook zij, het gaat bij De Koffiejuf om sfeer en gezelligheid, om koffie en smakelijke verse producten en om lokaal inkopen.Dat lukt met bijna alles en je steunt elkaar ermee als collega ondernemers. Zo zijn er ook de  collega’s van de Hoogstraat, Mo van Tulpglas en Walter van de Platenreus die klanten doorsturen en ons aanbevelen. Je helpt elkaar in deze moeilijke tijden.

Irene opent de deuren van De Koffiejuf voor haar klanten van woensdag tot en met zaterdag, vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag tot 17.00 uur. De deuren van wat iets meer dan een jaar geleden nog een Museumwinkel was, en nu eigenlijk weer een vergelijkbare uitstraling heeft. Met spullen van vroeger, maar nooit oubollig. Wie wil weten wat er vandaag, of morgen, door Irene bereid wordt kan even langslopen. Of kijken op de Facebookpagina die je hier  vindt. En luister dan tijdens het wachten naar  de muziek van je jeugd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date