Ondernemers Hoogstad in actie: Een kaartje voor...

18-04-2020 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Schrijf een GRATIS kaartje voor ouderen, zieken of zorgverleners om te laten weten dat je aan hen denkt. Kost niks, maar is onbetaalbaar. Ondernemers van Woon- en Autoboulevard Vlaardingen waren zo enthousiast over dit geweldige idee, dat zij het naar Vlaardingen hebben gehaald.

Corona heeft het werk voor veel bedrijven (groten)deels stilgelegd, ook in Vlaardingen. ,,Dit sympathieke idee van directeur Mathieu Levens van Magneet Communicatiecentrum vinden we perfect en daarom zijn we samen aan de slag gegaan om dit ook in Vlaardingen uit te rollen’’, aldus Richard Middendorp van VARI en Jan Lancee (HACO).

Een klein gebaar kan grote impact hebben. Zoals een kaartje. Als blijk van waardering, maar ook als aandachtmomentje. De actie is bedoeld voor ouderen, zieken en zorgverleners. Een veilige en leuke manier om deze mensen een hart onder de riem te steken. Wat is dan leuker dan een persoonlijk kaartje?

Kaartenbox bij de bedrijven van Woon- en Autoboulevard Hoogstad

Het idee is als volgt. Magneet ontwerpt en drukt meerdere kartonnen boxen en duizenden ansichtkaarten. De kaartenboxen komen vervolgens bij de bedrijven die zijn aangesloten bij Woon- en Autoboulevard Vlaardingen. Klanten kunnen daar (gratis) kaart uit de box pakken en daar hun persoonlijke tekst op schrijven. Er zijn ook blanco kaarten, waar mensen hun eigen creatie op kunnen maken zoals een kindertekening of fotocollage. Op gezette tijden haalt Stroomopwaarts de kaartenboxen op en levert deze vervolgens af bij ziekenhuizen en zorgcentra. Zo komen de kaarten uiteindelijk terecht bij ouderen, zieken en zorgverleners.

Lichtpuntjes

Mensen kunnen de kaart niet adresseren aan een specifiek persoon, want ze worden willekeurig verspreid. En dat is juist het idee, vindt Richard Middendorp. ,,Het moet niet uitmaken wie de kaart ontvangt, want alle ontvangers hebben zo’n lichtpuntje nodig. Adresseer je kaartje bijvoorbeeld aan ‘een opa in Vlaardingen’ of ‘de allerliefste verpleegkundige in Vlaardingen’, maar zet er wel je naam onder. En een persoonlijk tekstje natuurlijk. Dat kan een gedicht zijn, een tekstje over iets wat je blij maakt of wat je raakt, iets wat je hoop geeft. Of je houdt het lekker kort; iedereen is daar natuurlijk helemaal vrij in.’' 

Elkaar steunen

Het is de bedoeling om steeds nieuwe kaarten in de box te hebben. Heb je dus zelf een mooie kaart gemaakt, mail ‘m dan door naar info@magneet.com en dan zie je hem binnenkort in de box terug. Op de website www.vriendenvanvlaardingen.nl staat een overzicht van bedrijven waar je de  kaartenboxen kunt vinden. Hier vind je ook meer informatie over deze actie. ,,Gewoon een eenvoudig en leuk idee om elkaar een beetje te steunen in deze nare tijd.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date