Vandaag: kerk, concerten en koopzondag

03-05-2020 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – U kunt ook vandaag weer genieten van de Coronaconcerten. Professionals en amateurs zenden uit via Facebook of de streams op de eigen websites. Muziekgroepen en solo artiesten met vaak intieme en heel mooie mini concerten. Je kunt het overzicht van de concerten per dag vooraf bekijken op www.coronaconcerten.nl . Vandaag staat weer bol van de concerten en de linkjes vind je op deze website. Vanmiddag is er bijvoorbeeld The Paradiso Orchestra, met Aisling Casey (oboe d’amore) en Wilmar de Visser (contrabas)​.

Wie op zondag wil uitslapen kan altijd later nog even kijken/luisteren of het wat was in de kerk. Of troost en afleiding vinden. Dat doe je via de website kerkdienst gemist  Als je zondag daarentegen wel weer op tijd je bed uit bent dan kun je live meekijken of luisteren via www.kerkomroep.nl  of via de live streams van sommige kerken op de eigen website zoals bijvoorbeeld de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel die heeft. Jammer is wel dat de kerken in Vlaardingen de live diensten soms ‘achter eens slotje hebben gestopt; je moet dan eerst een account aanmaken of een wachtwoord opvragen. Inmiddels kregen we van enkele kerken al reactie dat dit te maken had met de AVG, ofwel de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat begrepen we dan niet helemaal, omdat na het aanvragen van een wachtwoord iedereen kan inloggen op die ‘besloten’ kerkdiensten en alle andere vrij toegankelijke diensten verder vrijwel alleen de predikant in beeld brengen; vanwege de coronamaatregelen zijn de kerken immers vrijwel leeg.

Met enige schroom, want we weten niet precies wie er wel en niet open zijn, kondigen we ook nog even hierbij aan dat het vandaag koopzondag is in het centrum van Vlaardingen. Dat staat in ieder geval aangegeven op de website van de overkoepelende organisatie Stadshart Vlaardingen . De website moet wel wat bijgewerkt worden denken we, maar “U komt toch ook gezellig winkelen in het Stadshart Vlaardingen van 12.00 – 17.00 uur” , luidt de uitnodiging. In ieder geval hebben de lokale winkeliers uw steun hard nodig, dus koop lokaal!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date