Categorieën

Service

V&D Vlaardingen: hoe lang nog?

V&D Vlaardingen: hoe lang nog?
Winkelen

V&D Vlaardingen: hoe lang nog?

  • Redactie
  • 23-12-2015
  • Winkelen
V&D Vlaardingen: hoe lang nog?

Bij de opening van het Vlaardingse filiaal, nu twee jaar geleden, was iedereen optimistisch...

VLAARDINGEN – Niet alleen Scapino is dicht bij een faillissement, datzelfde geldt voor winkelketen V&D dat begin dit jaar ook al in grote problemen verkeerde. Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd en ook gekregen. De winkels en de La Place restaurants blijven voorlopig open maar de webwinkel is al gesloten.

Voor het toch al noodlijdende bedrijf lijken de warme maanden oktober en november de doodsteek te zijn. Normaal gesproken moeten dat topmaanden zijn maar de verkoop van bijvoorbeeld winterkleding wilde dit jaar maar geen vlucht nemen.

Voor het personeel breken opnieuw angstige tijden aan. Begin dit jaar leek het doek al te vallen maar zag het bedrijf na een investering van Sun Capitol toch mogelijkheden genoeg voor een doorstart. Bij een reorganisatie raakten deze zomer al 400 medewerkers hun baan kwijt.

Dat was na een periode van maandenlange conflicten waarbij personeel gedwongen salaris moest inleveren en V&D plompverloren aankondigde dat ook de verhuurders van de winkelpanden met minder genoegen moesten nemen.

Hoewel het doek nog niet definitief is gevallen, ziet de toekomst er somber uit voor V&D. Het bedrijf slaagt er niet in een antwoord te vinden op de veranderde omstandigheden waarin er enkel nog ruimte lijkt voor heel goedkope of juist heel exclusieve winkels.