VL92 Gin in top drie

08-11-2015 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Eens te meer blijkt dat je voor gin in Vlaardingen moet zijn, nou vooruit, of in Schiedam. Van de acht door het Vara-programma Kassa geproefde gins, eindigen die uit onze regio op... één, twee en drie.

Damrak Amsterdam Gin, Holland Gin, Dutch Courage Dry Gin, Skully Premium Dry Gin en Sloane's Premium Dry Gin, zij hebben het allemaal niet. Niet echt, of absoluut niet, in de ogen en vooral de neus en de smaak van de vier proevers die Kassa voor de test had geselecteerd.

Beter was het Vlaardingse goedje VL92, een product van Leo Fontijne van de Van Toor Distilleerderij. Het kreeg van het testpanel een 6,9. ,,Heel uitgesproken, bijzonder, zacht’’, was het oordeel van de proevers. Tel daarbij op de 'lange finish' en het 'veel jeneverbes' en VL92 eindigt als derde in de test.

Lekkerder was Nolet's Silver Dry Gin. Die kreeg het rapportcijfer 8,2. ,,Volle, complexe smaak’’, die zich mooi ontwikkelt. ,,Lekker maar niet handig om veelzijdig te gebruiken en een zoete nasmaak’’, zo oordeelde de jury.

Winnaar van de test werd Bobby's Schiedam Dry Gin. Het testpanel gaf deze drank, uit de keuken van Herman Jansen, een 8,4. ,,Mooie smaakcombinatie, weinig complex’’, aldus het juryrapport. ,,In je mond barst de smaak los. Goeie, lange, prettige nasmaak’’, zo luidde het oordeel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date