Vlaardinger schrijft bestseller over klassieke muziek

16-09-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Op 14 september presenteerde de uit Vlaardingen afkomstige Merlijn Kerkhof zijn eerste boek “Alles begint bij Bach” in de Grote Zaal van Tivoli/Vredenburg in Utrecht. De belangstelling was daarbij groot. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de componist Michel van der Aa. Natuurlijk was er muziek, onder meer van de bekende harpist Remy van Kesteren.

“Alles begint bij Bach” is een inleiding tot de klassieke muziek voor wie er nog weinig of zelfs helemaal niets van weet (of denkt te weten). Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wie zijn de belangrijkste componisten en waar moet je zeker naar luisteren? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In dit boek geeft de schrijver antwoord op die vragen. Het boek is ook een pamflet om jonge mensen naar de concertzaal te lokken.

Merlijn is schrijver, journalist en muziekcriticus bij onder meer NRC Handelsblad en zoon van de Vlaardingse Amazing Stroopwafel Wim Kerkhof.

“Alles begint bij Bach” is verkrijgbaar bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.

Gerelateerd