Categorieën

Service

Waar is de kerstverlichting?

Waar is de kerstverlichting?
Winkelen

Waar is de kerstverlichting?

  • Redactie
  • 11-12-2015
  • Winkelen
Waar is de kerstverlichting?

Een stukje met kerstverlichting... en een heel stuk zonder...

VLAARDINGEN – Vlaardingen maakt zich op voor een weekend vol activiteiten onder de naam ‘Vlaardingen Kerststad’ maar ondertussen is de kerstsfeer in het stadscentrum volgens veel Vlaardingers ver te zoeken. Het ongenoegen richt zich op de kerstverlichting, of liever gezegd, het ontbreken daarvan op grote delen van de Hoogstraat, Korte Hoogstraat, in de Fransenstraat en de Waalstraat.

Waarom is het zo kaal? Op zoek naar een antwoord komen we terecht bij Hamed Fahimi die we kennen als bestuurslid van winkeliersvereniging Liesveld en eigenaar van de kledingzaak Saintz & Sinnerz. ,,De kerstverlichting is jaren geleden aangeschaft door de gemeente’’, vertelt hij, maar die heeft de handen er vanaf getrokken. Alleen de opslag wordt nog door de gemeente geregeld maar dat is dit jaar ook voor het laatst.’’

Zowel het onderhoud als het ophangen moet nu dus door de ondernemers zelf worden geregeld en betaald. En dat is op het Liesveld nog wel te doen maar bijvoorbeeld op de Hoogstraat staan de zaken er toch anders voor. Vandaar ook dat er nu maar 12 stuks kerstverlichting over zijn van de 40 die er voorheen hingen. Ook de Fransenstraat, Waalstraat en Korte Hoogstraat moeten het doen met een karige verlichting.

,,Veel van de ophangpunten zijn vorig jaar afgekeurd’’, laat Hamed weten. ,,Die moesten dus opnieuw worden aangebracht maar het geld om ze allemaal te vernieuwen ontbrak.’’ Nu ook de kerstverlichting zelf wel zo’n beetje de maximale levensduur heeft bereikt, ziet het er voor de komende jaren letterlijk en figuurlijk somber uit.

,,Dit heef toch ook te maken met Citymarketing’’, vindt Hamed. ,,De gemeente wil Vlaardingen op de kaart zetten als tweede winkelstad van de regio maar draagt financieel niets bij.’’ De stichting Stadshart Vlaardingen beschikt niet over de middelen om nieuwe kerstverlichting aan te schaffen. ,,De gemeente zal moeten meebetalen’’, besluit Hamed. En zeg nou zelf, wat is een ‘Kerststad’ zonder kerstverlichting?