Categorieën

Service

Wintertips voor de fiets!

Wintertips voor de fiets!
Winkelen

Wintertips voor de fiets!

  • Advertorial
  • 04-12-2015
  • Winkelen
Wintertips voor de fiets!

VLAARDINGEN - Hoe kun je je als fietser voorbereiden op winterse omstandigheden? Met winterbanden bijvoorbeeld. Tegenwoordig heb je winterbanden voor de fiets! Deze banden zorgen voor meer grip op het gladde wegdek. Bij Bike Totaal Wijtman vertellen ze je er graag alles over.

Het is ook belangrijk dat je voor de winterse buien je fiets winterklaar maakt. Dit kun je doen door de rem- en versnellingskabels te smeren. Als je dit niet doet is de kans groot dat de binnenkabel vastvriest. Dit geldt ook voor het slot. Zodra er pekel op de weg ligt, is het belangrijk dat je de fiets na elke rit schoonmaakt. Dit voorkomt roestvorming. Tijdens het schoonmaken is het belangrijk dat de ketting opnieuw wordt gesmeerd.

Elektrische fietsen (e-bikes)
In de winter is het belangrijk dat de elektrische fietser rekening houdt met capaciteitsverlies van de accu. Een accu kan in de winter soms wel de helft van zijn capaciteit verliezen. Zodra de accu weer op temperatuur komt zal de capaciteit ook weer toenemen. Ook is het belangrijk dat de accu niet onder de 4 graden mag worden opgeladen. Het is het beste om de accu in de winter altijd op kamertemperatuur op te laden. Voor mensen die hun e-bike in de winter niet gebruiken is het belangrijk dat de accu voor min. 80% geladen is en ontkoppeld. Mocht de accu niet ontkoppeld kunnen worden, dan is het belangrijk dat de fiets zoveel mogelijk aan het stopcontact is verbonden. Houdt er rekening mee dat een accu vaak vanzelf leegloopt, ons advies is dan ook om een accu die niet gebruikt wordt 1 keer in de 2 weken volledig op te laden.

Meer tips? Of behoefte aan een winterbeurt? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons in de winkel.

Winteractie
Speciale winteractie:  bij aanschaf van twee winterbanden de montage gratis twv € 30,-. Winterbeurt van € 60,- voor € 45,- excl. bijkomende materiaalkosten en vetten/smeermiddelen.


Bike Totaal Wijtman
Floris de Vijfdelaan 120
3132 HN  Vlaardingen
010 - 434 81 10
[email protected]
www,wijtman.nl

Dick Oliemans Beheer B.V.

H Th Kuipers-Rietbergstr 47, Vlaardingen

Meer over Dick Oliemans Beheer B.V. →