Zo vlieg je het snelste naar de Griekse zon

09-07-2019 Winkelen Advertorial

Droomvakantie in Griekenland
Griekenland is het land bij uitstek om te genieten van een welverdiende vakantie vol zon, zee, strand en een snufje cultuur. Dit land is zó afwisselend dat je er de vakantie van je dromen kan vieren. Je ontdekt er duizenden eilanden, lange zandstranden, de ruige bergen en rotsen in het noorden van Griekenland en vele tempels die je meteen terugvoeren naar de tijd van Hercules. De beste én snelste manier om naar Griekenland te reizen is natuurlijk per vliegtuig. Maar moet je dan vertrekken vanaf vliegveld Schiphol, Eindhoven, Groningen of Rotterdam? TUI helpt je op weg en zet de favoriete Griekse bestemmingen op een rijtje. 

Vanaf vliegveld Rotterdam naar Griekenland
Wil je zo snel mogelijk naar de Griekse zon? Zonder te veel files en drukte sta je al in de vertrekhal van Rotterdam Airport. Vanaf hier kun je met TUI naar Kos, Rhodos en Zakynthos vliegen. In minder dan 4 uur bereik je al je eindbestemming. Die korte reistijd is natuurlijk voor een Last Minute naar Griekenland ideaal. De drie eilanden zijn top bestemmingen voor strandliefhebbers. Daarnaast vind je op Kos tal van ruïnes in Pyli en is het mogelijk om op Rhodos de unieke vlindervallei te gaan bewonderen. Zakynthos heeft een van de mooiste stranden ter wereld: Navagio Bay. Hier lig je op parelwit zand en word je omringd door kliffen met diezelfde witte kleur, wauw... 

In de voetsporen van de oude Grieken
Griekenland is ook dé plek om tempels, opgravingen, archeologische vondsten en ruïnes te bewonderen. Stap op het vliegtuig vanaf Schiphol en ga de oude Grieken achterna. Bezoek bijvoorbeeld de opgraving van Knossos op Kreta. Deze Minoïsche hoofdstad is erg goed bewaard gebleven en een must-see. Andere aanraders zijn de oude stad Olympia en de Akropolis in Athene. Olympia ligt op het schiereiland Peloponnesos en was de geboorteplaats van onze Olympische Spelen. De Akropolis van Athene vind je in de Griekse hoofdstad. Het witte marmer van de eeuwenoude tempels schittert je van ver tegemoet. Het Parthenon is hier de grootste en belangrijkste tempel, een echte blikvanger zo hoog boven de stad. Ook in Athene kijk je dus zeker je ogen uit. 

Vliegen naar verrassend Kreta
Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Hier gaan de voetjes natuurlijk van de vloer in de badplaats Chersonissos. Toch heeft het bergachtige Kreta nog veel meer te bieden. Sommige badplaatsen zijn supergezellig, zoals Malia en Stalis. Aan de andere kant heeft Kreta tal van rustige vissersplaatsjes en historische steden. Rethymnon is daar een goed voorbeeld van. Deze historische stad ligt aan de westkant van Kreta. Zijn knusse Venetiaanse haven vol visrestaurants en traditionele Griekse taverna's is een prima plek om eens goed uit te rusten. Laat het leven op de Nearchou-boulevard aan je voorbij trekken terwijl je nipt van een frappé - een Griekse ijskoffie. Zie je jezelf al zitten op zonnig Kreta? Zoek dan gelijk in het aanbod van TUI een accommodatie uit en voor je het weet vertrek je vanaf Schiphol, Eindhoven of Groningen Airport naar je de bestemming van je dromen.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date