Belevingswoning 'Het brand komt bij je thuis huis' geopend

25-02-2022 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - In een leegstaande woning van Waterweg Wonen aan de Professor Rutgersstraat heeft de brandweer (afdeling Veilig Leven) de belevingswoning 'Het brand komt bij je thuis huis' ingericht. Deze reizende tentoonstelling kan iedereen nu gratis bezoeken.

,,Inwoners van Vlaardingen kunnen in de belevingswoning ervaren wat er gebeurt als er brand uitbreekt en ontdekken hoe zo’n brand voorkomen kan worden'' vertelt Sheila Huizer, Coördinator Veilig Leven van de Brandweer. ,,Als bezoeker loop je door een verbrand huis. Je ruikt, ziet en hoort de tientallen waargebeurde verhalen van mensen die altijd dachten: ‘Brand? Dat overkomt mij niet!’. Ook kun je scenario’s spelen op Virtual Reality brillen en meedoen aan het spannende sleutelspel en punten verzamelen met de snelle quiz. Bij voldoende behaalde punten win je een leuk presentje.''

Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid in hun woning, maar dan moeten zij wel weten wat te doen. Als er brand uitbreekt, zitten de meeste mensen met hun handen in het haar. Op basis van die gedachte besloot Waterweg Wonen samen met diverse andere organisaties - waaronder verzekeringsmaatschappijen - dit bijzondere project te ondersteunen.

Openingstijden
Op donderdag 24 februari was de officiële opening. Waterweg Wonen droeg de sleutel van de woning over aan de bevelvoerder van de brandweer, die met sirenes aan kwam rijden. De woning is voor jong (vanaf tien jaar) en oud geopend en gratis te bezoeken tot en met 28 mei 2022 op:

  • Woensdagmiddag       12.00 - 17.00 uur;
  • Donderdagavond        19.00 - 21.00 uur;
  • Zaterdagmiddag          12.00 - 16.00 uur.
Het adres is: Prof. Rutgersstraat 302 in Vlaardingen. Buiten de openingstijden kan de brandweer de woning gebruiken voor enkele oefeningen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date