Bij herrie deed ik mijn gehoorapparaat uit !

30-10-2015 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - De ophoging van de Hoofdstedenbuurt is in volle gang. De Madridweg, Wenenweg, Bernweg, Luxemburgweg zijn gereed. De Londenweg is voor het einde van het jaar klaar. Vanaf januari 2016 volgen de Lissabonweg laag, Lissabonweg hoog, Bonnweg en Brusselweg. Het hele project zal in 2018 klaar zijn.

Aan een groep bewoners werd gevraagd om te reageren op de vragen ‘hoe ervaren jullie de ophoging in de Hoofdstedenbuurt?’, ‘zijn er problemen met de bereikbaarheid geweest en hoe is dit opgelost?’ en ‘Wat vinden jullie van het resultaat?’.

De bewoners van de Londenweg en Luxemburgweg verzamelden zich in de kantine van de Bouwspeelplaats om hun bevindingen te bespreken. De reacties waren zeer positief. Na de startbijeenkomst twee jaar geleden en de voorbereiding ging het project van start. Van tevoren waren de bewoners goed geïnformeerd. Het project is snel gegaan en het resultaat is mooi, overzichtelijk en netjes. De ophoging loopt zelfs voor op de planning.

 

Bomen en lantaarnpalen

Inmiddels zijn 140 bomen gekapt en worden 144 bomen teruggeplaatst en er komen straks mooie parkeerplaatsen. Op de parkeerplaatsen worden de hoge lantaarnpalen vervangen door nieuwe. Op een aantal plaatsen in de Hoofdstedenbuurt wordt extra verlichting aangebracht met lage lantaarnpalen.

Tijdens de werkzaamheden was het even behelpen. Er moest omgereden worden, de rijplaten gaven wat geluidsoverlast, er lag zand in de portieken en er was sprake van parkeeroverlast, maar gezien het resultaat hadden de bewoners dit er graag voor over. De wijk had de ophoging hard nodig; er waren veel verzakkingen en een rattenplaag.

 

Gehoorapparaat uit

Ook de medewerking van de aannemer en opzichters werd gewaardeerd. Ze waren zeer hulpvaardig en ruimden alles goed op. Natuurlijk was er wel regelmatig herrie van een kettingzaag of het lossen van stenen op een vroeg tijdstip, maar dat vonden de bewoners logisch. Een bewoner zei: “Bij herrie deed ik gewoon mijn gehoorapparaat uit”. De bewonersgroep was het er over eens dat het allemaal voorspoedig is gegaan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date