Bouwrijp maken grond Buitenplaats van start

09-02-2015 Wonen Redactie

fotografie: Ron van Rossum

VLAARDINGEN - De gemeente is maandag 9 februari begonnen met het bouwrijp maken van het woningbouwterrein De Buitenplaats Van Ruytenburch. De werkzaamheden duren naar verwachting tot mei 2015. Ontwikkelaar Heijmans Vastgoed gaat op het terrein van De Buitenplaats Van Ruytenburch in fasen woningen bouwen. Vooruitlopend hierop maakt de gemeente het terrein bouwrijp.

De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een ontsluitingsroute voor bouwverkeer, die bij de Westlandseweg zal aansluiten op de Hoflaan, en uit het aanleggen van wegen op het terrein om de bouwplekken bereikbaar te maken. In deze wegen komen meteen kabels, leidingen en riolering. De kabels en leidingen in de Hoflaan worden hierop aangepast. Vanwege de voorbereidende werkzaamheden en de woningbouw die volgt, kunnen de parkeervakken langs de Hoflaan aan de kant van de voormalige brandweerkazerne binnenkort niet meer worden gebruikt.

Half december 2014 zijn de eerste eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en kavels in de verkoop gegaan, in totaal 49 woningen. Heijmans Vastgoed hoopt begin mei te starten met de bouw van deze woningen. De oplevering is dan in het voorjaar van 2016.

De appartementen in het toekomstige gebouw aan de kade op het voormalige evenemententerrein gaan in april in de verkoop. Als dit voorspoedig verloopt, wil de projectontwikkelaar hier eind 2015 starten met de bouw. De appartementen worden dan begin 2017 opgeleverd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date