Doet u mee met ons tweede collectieve zonnedak?

26-07-2019 Wonen Advertorial

VLAARDINGEN - De Coöperatie Vlaardings Energie Collectief (VEC) heeft na de oplevering van het eerste collectieve zonnedak in maart dit jaar, het  tweede in de verkoop. Dit zal worden gerealiseerd op het flat aan de Koninginnelaan, het project heeft de toepasselijke naam :de Koningin.  Lukt het niet om op uw eigen dak panelen te plaatsen en staat uw huis, bedrijf of vereniging in de postcode 3135, 3136, 3137 of 3138, dan kunt u meedoen. Mits uw elektra-aansluiting niet groter is dan 3*80 kWh.

De panelen blijven eigendom van het VEC. U kunt één of meer certificaten kopen, die eenmalig € 310,- kosten en waarvoor u voor 250 kWh de energiebelasting + BTW terug krijgt van uw energiemaatschappij. Met het huidige tarief is dit jaarlijks € 30,--. Verder doet u mee in de verkoop van de energie door het VEC. Met het huidige tarief komt dit neer op € 10 per certificaat. De regeling loopt 15 jaar, dus na 7,5 jaar heeft u uw inleg terug verdiend. Met de eigenaar van het dak is de afspraak gemaakt, dat na deze periode  het gebruik van het dak met 2 x 5 jaar verlengd kan worden. Als de eigenaar en de leden hiervoor kiezen, dan bestaat de opbrengst uit de verkoop van de energie.

Wilt u meedoen? Check hoeveel elektra u verbruikt. Is dit b.v. 2.900 kWh, dan is het zinvol om max. met elf certificaten mee te doen. Dit is goed voor 2.750 kWh. Zou u met 12 certificaten meedoen, dan kunt u voor (3.000 -/- 2.900) 100 kWh niet de energiebelasting terug krijgen en heeft u minder rendement. Voor elke deelnemer geldt als max. 10.000 kWh. Over deze schijf betaalt u het hoogste tarief van de energiebelasting.

Op het dak kunnen 252 panelen en dit is goed voor 281 certificaten van elk 250 kWh. Doe mee, wordt lid en reageer snel, zodat het zonnedak geplaatst kan worden! Zie voor meer info: www.vlaardingsenergiecollectief.nl

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date