Eiland van Speyk weer een stapje dichterbij

25-06-2021 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Er is een nieuw stedenbouwkundig plan voor het Eiland van Speyk, de ontwikkellocatie aan de Nieuwe Maas op de kop van het schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven.

De belangrijkste redenen voor het nieuwe plan zijn de wens van de provincie en het gemeentebestuur om in de buurt van knooppunten van openbaar vervoer (het metrostation Vlaardingen Centrum) een grotere woningdichtheid te realiseren en de onvoorziene aanvullende maatregelen om in het oorspronkelijke plan tot een leefbaar woonklimaat te komen. Ook de extra woningbouwtaakstelling van 2.000 woningen, die Vlaardingen heeft gekregen, maakt dat de ontwikkelaar Consortium Rivierzone Vlaardingen BV en de gemeente het oorspronkelijke plan tegen het licht hebben gehouden.

Meer woningen

In het nieuwe stedenbouwkundige plan is sprake van meer woningen dan in het oorspronkelijke. De mix van gestapelde en grondgebonden woningen is vervangen door bijna alleen maar appartementen. In dit plan kan een leefbaar woonklimaat wel worden gerealiseerd.

Het plan is op 24 juni door de ontwikkelaar gepresenteerd aan de raadscommissie. Op 8 juli 2021 kunnen de bewoners en bedrijven in het gebied tijdens een interactieve digitale informatiebijeenkomst kennismaken met en vragen stellen over het nieuwe plan voor het Eiland van Speyk. De uitnodigingen voor deze bijeenkomst worden begin volgende week verstuurd.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date