Floris de Vijfdelaan wordt Floris de Vijfdeplein

27-01-2021 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - In de tweede helft van dit jaar moet de eerste paal worden geslagen voor het Floris de Vijfdeplein. Op de plek waar sinds de aanleg van de Westwijk een winkelstrip was gevestigd met appartementen daarboven, komen dan 64 nieuwe woningen.

De nieuwbouw kondigde zich al enige tijd aan maar in 2021 gaat het dan toch echt gebeuren; vijftig huurwoningen van Waterweg Wonen en 14 koopwoningen (New 14) gaan samen het Floris de Vijfdeplein vormen. Het project sluit aan op de nieuwbouw De Heemtuinen in de Frank van Borselenstraat. De Westwijk gaat met deze projecten een nieuw gezicht krijgen.

Waterweg wonen bouwt de vijftig sociale huurwoningen met een huurprijs van 737 euro (prijs per 1 juli 2020). Alle woningen zijn energieneutraal (nul op de meter), de bedragen zijn daarom exclusief EPV (Energie Prestatie Vergoeding). De huurwoningen worden in de tweede helft van dit jaar gebouwd. Verhuur gaat via Woonnet Rijnmond. Waterweg Wonen verwacht dat de woningen in het tweede kwartaal van 2022 klaar zijn.

Op het plein komen daarnaast nog 14 koopwoningen. De verkoop daarvan is al gestart!

Bekijk de foto'sBedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date