Geldt dit onderzoeksresultaat ook voor Vlaardingen?

25-05-2020 Wonen Advertorial

VLAARDINGEN - Deze week stond in het Solar Magazine een onderzoeksresultaat dat op verzoek van Essent was uitgevoerd. Hieruit blijkt dat 1 op de 5 woningeigenaren de komende vijf jaar zonnepanelen wil kopen en dat het percentage onder jongvolwassenen (tot 35 jaar) zelfs 34 procent is.

Het bedrag dat ze voor ogen hebben om hun huis te verduurzamen is € 5.000 en een derde van voornoemde eigenaren deel wil zelfs een hoger bedrag investeren. Dat is uiteraard goed nieuws, want ook in Vlaardingen hebben we nog wat klimaatdoelen te halen en daar hoort minder energiegebruik bij en de transitie naar duurzaam opgewekte energie. Het zou mooi zijn, als de financiële ruimte er is om dit snel op te pakken, want dan helpen we ook de economie weer op gang te brengen en dat is goed voor de werkgelegenheid. Kunnen we goed gebruiken nu.

Het onderzoek laat ook zien dat meer dan de helft van de huishoudens zich energiebewust vindt. Zij kopen bijvoorbeeld energiezuinige apparaten en hangen de was op om te drogen i.p.v. in de droger. Helaas voor de natuur regent het weinig, maar voor de was drogen, hebben we tegenwoordig een prima klimaat en het kost niets. Tevens blijkt ook dat bijna een kwart van de huishoudens met een (huur)woning een slimme thermostaat aan de muur heeft hangen en dit is een handig hulpmiddel om uw energieverbruik laag te houden.

Uit het onderzoek komt ook naar voren, dat veel huiseigenaren niet weten welk energielabel hun woning heeft. Een handig (gratis) instrument om hier achter te komen is de site: verbeterjehuis.nl. U kunt de situatie van uw huis op maat en persoonsgericht invullen en u kunt ook zien wat voor verbetering vatbaar is om energiebeperkende maartregelen te treffen. Er wordt tevens een suggestie gedaan voor welke materialen beschikbaar-, wat de kosten- en de besparingen zijn.

Kunt u geen eigen panelen kwijt op uw dak, meldt u zich dan als belangstellende aan om mee te doen met een collectief zonnedak.  Het Vlaardings Energie Collectief heeft er inmiddels twee in productie en we willen er uiteraard graag meer, maar dat kan alleen als voldoende Vlaardingers belangstelling hebben en meedoen. Misschien investeert u liever in wind, dat kan ook binnenkort. Doe mee om Vlaardingen te verduurzamen, wordt lid of geef uw belangstelling aan via onze website: www.vlaardingsenergiecollectief.nl.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date