Categorieën

Service

Heel veel huis voor je geld

Heel veel huis voor je geld
Wonen

Heel veel huis voor je geld

  • Erik Meijer
  • 04-04-2015
  • Wonen
Heel veel huis voor je geld

VLAARDINGEN - Een  huis van drie ton kopen voor iets meer dan twee ton? En dan ook nog zelf alles kunnen bepalen? Iedere binnenmuur, iedere deur, iedere kamer... ,,Yeah Right!'', dachten wij... Toch is het geen onzin. De meeste dromen zijn bedrog, maar in de Westwijk gebeurt het toch!

In de Vlaardingse Westwijk wordt namelijk gewerkt aan CPO Samuel Esmeijerstraat. Dat CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. In gewoon nederlands: je ontwikkelt samen met je toekomstige buren zelf een woningbouwproject. Er komt geen projectontwikkelaar aan te pas en geen makelaar voor de verkoop.

Wordt het dan geen puinhoop zo zonder expertise? Nee dus! De bewoners staan er natuurlijk niet alleen voor. Er is wel degelijk een architect bij betrokken. En samen kiezen de bewoners ook een aannemer. En dat alles wordt dan nog begeleid door BIEB (Bouwen In Eigen Beheer), een gespecialiseerd bureau met veel ervaring met CPO. In Vlaardingen mag het dan nieuw zijn, in andere steden is er al veel ervaring mee opgedaan.

Misschien wel omdat het nieuw is duurde het in Vlaardingen even voor het project voet aan de grond kreeg.  Maar inmiddels zijn er van de negentien beschikbare woningen al dertien verkocht. Begin maart op de Woonbeurs in de Grote Kerk was er ook al veel belangstelling voor CPO samuel Esmeijerstraat. Onder andere René en Carolien raakten daar enthousiast. Zij tekenden op 18 maart en zijn de meest recente toetreders.

René en Carolien delen hun verhaal op de facebookpagina van CPO Samuel Esmeijerstraat. ,,Wij hadden al vier bestaande woningen bekeken maar dat viel toch tegen. Wij konden niet al onze wensen in één woning terugvinden. Zo kom je in een situatie terecht dat je toch concessies gaat overwegen. 'Als we de meubels nou eens zo en zo zetten, dan lijkt de woonkamer misschien wel groter', ' de keuken is eigenlijk helemaal niet onze smaak maar alles werkt naar behoren... we zien in de loop der tijd wel'. Wij dachten dat nieuwbouw voor ons te duur was en hadden de moed al een beetje opgegeven maar toen kwam CPO Samuel Esmeijerstraat op ons pad...''

Zo staan er op de facebookpagina van het project meer verhalen van toekomstig bewoners. Die verhalen zetten je toch aan het denken. Zou dit misschien ook voor ons...? Neem er eens een kijkje en stel er uw vragen in een berichtje of bel. 06 - 44 86 21 78 of 06 - 28 55 07 18.