HERMON Erfgoed nieuwe eigenaar Hollandiagebouw

21-01-2017 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Donderdag 19 januari is de koopovereenkomst  getekend tussen de gemeente Vlaardingen en HERMON Erfgoed uit Zeist en heeft het karakteristieke rijksmonumentale pand aan de Oosthavenkade 42 een nieuwe eigenaar.

De ondertekening van de koopovereenkomst vond plaats in de prachtige hal van het voormalige hoofdkantoor van de N.V. Hollandia, Hollandsche Fabriek van Melkproducten. Commercieel manager Natascha van der Doorn zette samen met Machiel van der Plas (directeur HERMON Erfgoed) de eerste vlag op het gebouw.

Het pand staat al geruime tijd leeg en zal worden getransformeerd van kantoorpand naar 15 prachtige stadsappartementen. De vele monumentale aspecten zullen daarbij stijlvol worden geïntegreerd. Zo heeft het pand een zeer bijzondere entree; achter de voordeur bevindt zich een  imposante hal met vide, die via de glazen lantaarn licht in het gebouw brengt. Maar ook het historisch eikenhouten trappenhuis,  het grote glas-in-lood raam, en mooie hoge plafondhoogtes geven veel charme aan het gebouw.

In februari zal HERMON Erfgoed een informatieavond organiseren voor belangstellenden. Hoewel er al mooie ontwerpen voor de appartementen liggen, wil de nieuwe eigenaar graag in contact komen met belangstellenden, om de ontwerpen zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van de toekomstige bewoners. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via de website www.woneninhollandia.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date