Hoe kun je overal in je huis een sterk wifi signaal gebruiken? 

10-06-2020 Wonen Algemeen

Je wilt natuurlijk wel dat je draadloze verbinding niet verder reikt dan je woonkamer of slaapkamer. Toch zal dit niet altijd het geval zijn. De signalen van je router komen lang niet altijd door dikke muren, terwijl vloeren die goed geïsoleerd zijn ook niet altijd de wifi signalen even goed doorlaten. Als je overal in je huis een sterk wifi signaal wilt dan kun je hiervoor een aantal methodes inzetten. In dit artikel kun je lezen over deze handige technieken waarmee je in alle ruimtes gebruik kunt maken van een goede wifi verbinding. 

Hoe kan internet vergelijken helpen bij het verbeteren van je wifi connectie?
Eén van de manieren om je snelheid en stabiliteit van je internetabonnement te verbeteren is door een platform over internet vergelijken te gebruiken. Dit kan namelijk zeker helpen bij het versterken van je wifi signalen. Dit komt doordat je op zo’n site eenvoudig een beter contract af kan sluiten bij een Nederlandse provider. Om je wifi verbinding daadwerkelijk te versterken moet je natuurlijk wel een contract afsluiten met een hogere snelheid en stabiliteit. Bovendien kan dit er ook voor zorgen dat je minder hoeft te betalen voor je pakket met alleen internet. Overigens kun je ook best een abonnement afsluiten met internet, tv en bellen, maar dit hoeft niet beslist. Het hangt er maar net van af of je een televisie en een vaste telefoon gebruikt. 

Hoe kan Multiroom wifi helpen bij het verbeteren van je wifi connectie?
Om de wifi verbinding overal in huis even goed te maken kun je ervoor kiezen om één groot wifi netwerk te creëren in je woning. Dit kun je doen met behulp van Multiroom wifi. Met deze methode plaats je verscheidene stations van hetzelfde systeem in je woning. Deze stations worden ook wel satellieten en nodes genoemd. De nodes communiceren van hetzelfde systeem communiceren met elkaar. Op deze manier zul je altijd verbonden blijven met het sterkste wifi signaal, want dit gebeurt automatisch als je bijvoorbeeld met je smartphone het draadloze internet gebruikt. Bovendien hoef je geen netwerkkabels te trekken, het plaatsen van de Multiroom wifi stations is voldoende. 

Hoe kan een mesh netwerk helpen bij het verbeteren van je wifi connectie? 
Daarnaast kan een mesh netwerk ook zeker helpen om je wifi netwerk nog wat beter te maken. Dit is in principe een vorm van Multiroom wifi en zal zelfs zorgen voor een beter bereik. Bij een mesh netwerk moet je drie of meer routers met elkaar verbinden. De stations zullen dan constant met elkaar communiceren via het IEEE 802.11s protocol. Op deze manier zul je een aantal wifi punten opzetten. Deze stations zenden hetzelfde signaal uit. Eén van de punten zal verbonden zijn met de modem van de provider, waarna dit stations het signaal doorstuurt naar de andere wifi punten in je woning. 

Hoe kan een uitbreiding met modules helpen bij het verbeteren van je wifi connectie? 
Als je groter gaat wonen dan kun je tevens je wifi netwerk uitbreiden met behulp van zogenoemde modules. Dit doe je in combinatie met Multiroom wifi. De modules zorgen er dan voor dat je het systeem op een gemakkelijke manier uitbreidt. Je hebt hiervoor namelijk alleen vrij stopcontact nodig in de kamer waarnaar je het signaal wilt verlengen. Voor een appartement zul je over het algemeen genoeg hebben aan twee stations. Een grote woning zal al snel vier of zelfs meer wifi punten nodig hebben. Woon je in een gemiddelde eengezinswoning? Dan zal een Multiroom wifi systeem met drie stations waarschijnlijk voldoende zijn om overal gebruik te kunnen maken van het draadloze internet. 

 Gerelateerd