LHBT-woningen in het Waaigat

29-05-2019 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Gay Living wordt de nieuwe huurder van de voormalige woonwinkel het Waaigat, gelegen aan de Markt in Vlaardingen. Het monumentale pand - eigendom van Hermon Erfgoed - wordt gerestaureerd en herontwikkeld tot woningen. Gay Living is een initiatief van Jan Nieuwenhuis. De organisatie verzorgt woonlocaties voor de lhbt- gemeenschap (lhbt staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender). 

Het concept voorziet aan de ene kant zelfstandig wonen en biedt aan de andere kant allerlei ‘services’ aan de gemeenschap die zij belangrijk vindt. Zoals horeca, een sportschool, of zorg. ,,Wonen in een omgeving waarin je jezelf kan zijn, met gelijkgestemden om je heen. Dankzij onze samenwerking met HERMON Erfgoed wordt dat nu ook mogelijk voor iedereen in de LHBT-gemeenschap. We kijken er naar uit om samen met onze bewoners en onze buren in Vlaardingen aan de slag te gaan'', aldus Nieuwenhuis.

De voormalige woonwinkel het Waaigat, gelegen aan de Markt 57 in Vlaardingen, beslaat vijf beeldbepalende panden. De woonwarenwinkel was jarenlang een begrip in Vlaardingen. Het was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden. In 1915 werd de basis voor het Waaigat gelegd. Door de jaren heen heeft het kleine bedrijfje zich ontwikkeld tot een heel woonwarenhuis van 1.700 m². In 2018 moest de winkel, na 102 jaar haar deuren sluiten. Nieuwe manieren van winkelen, zoals het online shoppen hebben hier mede aan bijgedragen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date