Met deze tips bespaart u energiekosten

03-04-2020 Wonen Advertorial

Als u kijkt naar uw vaste lasten zult u zien dat er voor stroom en gas best wel wat betaald moet worden iedere maand. Dit is uiteraard per huishouden verschillend en ook afhankelijk van het aantal gezinsleden en grootte van het huis. Juist omdat dit maandelijks terugkerende kosten zijn, is het goed om te kijken of dit goedkoper kan. Zo houdt u iedere maand iets over, wat in een jaar tijd kan oplopen tot een mooi bedrag.

Energiezuinige apparaten
Is een apparaat of lamp aan vervanging toe? Kies dan voor een energiezuinige variant. Hierdoor bespaart u flink op de energiekosten. Vervang alle gloeilampen door ledverlichting en u zult zien dat die energierekening omlaaggaat. Dit is overigens niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Een win-winsituatie dus.

Zet uit wat u niet gebruikt
Te vaak laten we nog apparaten of de verwarming aanstaan terwijl we er op dat moment geen gebruik van maken. Wanneer u de verwarming uitzet tijdens de nacht en wanneer u weg bent en ruime tijd voor u gaat slapen al een graadje lager zet, dan scheelt dit al snel in verbruik. Maar ook verlichting laten veel mensen branden terwijl ze niet in de ruimte aanwezig zijn. Dus wanneer u hier wat bewuster mee omgaat zal dit zeker schelen in verbruik en dus op uw energierekening.

Vergelijk energieleveranciers Energieleveranciers concurreren met elkaar, overstappen energie is daarom slim om elk jaar te doen. Dat betekent dat zij hun best doen om u als klant voor zich te winnen. Dit doen ze door andere energietarieven te hanteren of door een welkomstbonus te geven. Het is goed om ieder jaar opnieuw te kijken of u ergens anders goedkoper uit bent, vaak is dit wel het geval en bespaart u al tientallen euro's door alleen maar over te stappen. Energie vergelijken is gemakkelijk en zo bespaart u al snel een hoop geld.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date