Nieuwe stap in herontwikkeling Van der Kooij locaties

08-07-2020 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Voor de herontwikkeling van de voormalige Van der Kooij locaties in Vlaardinger Ambacht is een belangrijke stap gezet. Op dinsdag 7 juli is de zogeheten anterieure overeenkomst ondertekend door wethouder Ivana Somers namens de gemeente Vlaardingen en Arjan van der Kooij namens de eigenaar van het terrein, P.A. van der Kooij Holding BV. In deze anterieure overeenkomst staan afspraken over ruimtelijke, financiële en andere relevante uitgangspunten waaronder de gemeente en P.A. van der Kooij Holding BV samenwerken om te komen tot realisatie van de herontwikkeling.

In de plannen worden de twee locaties van de voormalige Opelgarage aan de Kethelweg/Plein Emaus en het Burgemeester de Bordesplein ontwikkeld tot woningbouw. Door Kokon Architecten is een plan getekend met appartementen en eengezinswoningen, dat al aan de buurtbewoners is gepresenteerd en positief is ontvangen.

Nu deze overeenkomst is getekend, zal projectontwikkelaar Prohuis B.V. samen met de gemeente en alle adviseurs het plan verder uitwerken en een bestemmingsplan laten opstellen dat de bouw van deze woningen mogelijk zal maken. In september 2020 zal een nieuwe informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

Wethouder Ivana Somers is zeer verheugd met deze ondertekening: ,,Sinds mijn aantreden als wethouder krijg ik van de Vlaardingers de meeste vragen over dit project. Het leeft echt in de wijk, maar ook in heel de stad.'' Arjan van der Kooij merkt dat ook en is blij dat na een lang voortraject met deze overeenkomst de planontwikkeling nu echt concreet kan worden. Als alles goed verloopt, kan na de zomervakantie van 2021 met de bouw worden gestart.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date