Categorieën

Service

Pak nú het voordeel van een hogere koopsom

Pak nú het voordeel van een hogere koopsom
Wonen

Pak nú het voordeel van een hogere koopsom

  • Advertorial
  • 29-04-2014
  • Wonen
Pak nú het voordeel van een hogere koopsom

VLAARDINGEN - De Nationale Hypotheek Garantie (NHG), een van de mooiste regelingen in Nederland. Zeker voor starters... Eigenlijk is de NHG een garantie op je hypotheek, waardoor je minder risico loopt. Stel, je kunt je maandlasten niet meer betalen. Bijvoorbeeld omdat je werkloos wordt, of gaat scheiden. In dat geval helpt het Waarborgfonds Eigen Woningen je om je huis te behouden. Moet je het toch verkopen en is je opbrengst onvoldoende om de restschuld af te lossen? Dan betaalt het fonds  - onder voorwaarden - het verschil aan de bank. En ook gunstig: met een NHG-hypotheek profiteer je direct van een aantrekkelijke rentekorting, die tot wel 0,6 procent oploopt! Dit kan je een paar honderd euro in je maandlasten schelen.

Maar, let op. Vanaf 1 juli 2014 wordt de kostengrens van de NHG verlaagd van 290.000 euro naar 265.000 euro. Automatisch zakt dan ook je maximale koopsom. Sla je vóór 1 juli 2014 je slag op de huizenmarkt, dan mag je voor maximaal 273.584 euro kopen. Ná 1 juli 2014 is dit 250.000 euro. En houd er rekening mee dat je niet meer alle bijkomende kosten, zoals voor de notaris, in je hypotheek mag meenemen. Dit jaar kun je hiervoor vier procent extra lenen. Meestal bedraagt deze kostenpost zo’n zes procent, dus je moet twee procent eigen geld inleggen.

Oriënteer je je nu op een nieuw huis en wil je een NHG-hypotheek, dan heeft de verlaagde kostengrens misschien gevolgen voor je zoektocht. Want als je ná 1 juli koopt, mag je minder besteden. Sterker, misschien moet je in een lagere prijsklasse zoeken. Koop daarom vóór 1 juli! Zo profiteer je nog van de maximale NHG-koopsom van 273.584 euro.

Vrijblijvende afspraak? 010-4717081. Ook in de avond of in het weekend staan wij voor je klaar!

Monuta Vlaardingen

Verploegh Chasséplein 3, Vlaardingen

Meer over Monuta Vlaardingen →