Positiviteit rond Woonbeurs Vlaardingen

08-03-2014 Wonen Advertorial

VLAARDINGEN - Tegen de verdrukking in is de Woonbeurs Vlaardingen in de afgelopen 'crisisjaren' gegroeid. Fundament Advies begon met de Woonbeurs in 2009 juist om wat tegenwicht te bieden aan alle negativiteit over de huizenmarkt. En met succes! In vijf jaar groeide Woonbeurs Vlaardingen - crisis of geen crisis - uit tot een enorm succes. Hoe mooi is het dan om de zesde editie, zaterdag 15 maart in de Grote Kerk op de Markt, te kunnen houden onder duidelijk positiever omstandigheden?

,,Heel mooi'', zegt een enthousiaste Richard Steffers van Fundament Advies. ,,Wat we nu zien gebeuren, kondigde zich eigenlijk in september vorig jaar al aan. Het aantal verkopen is toegenomen, het aantal hypotheekaanvragen is toegenomen en we zien dat de prijzen van huizen zich stabiliseren.  Het is natuurlijk fantastisch om onder deze omstandigheden weer een woonbeurs te mogen organiseren.''

Die Woonbeurs kent naast een aantal vaste waarden toch ook weer wat nieuwigheden. Zo is er dit jaar een zogenaamde Cultuurcorner met onder meer de Federatie Broekpolder, de Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en de stichting City Marketing.

,,De huizenkopers van na de crisis hebben veel meer aandacht voor hun woonomgeving'', stelt Steffers. ,,Het kopen van een huis werd in het ergste geval zelfs een impulsaankoop; je verkocht hem immers toch wel met winst. Nu is het veel meer een lange-termijn-beslissing waarbij ook kritisch gekeken wordt naar  bijvoorbeeld scholen, winkelcentra en groen in de omgeving.'' En omdat de groene en culturle waarde van Vlaaardingen nog altijd wat onderbelicht is, werd het dus hoog tijd om ook dat aspect op de Woonbeurs te laten zien.

Redenen te over dus om zaterdag 15 maart naar de Grote Kerk op de markt te komen. Woonbeurs Vlaardingen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie op www.woonbeursvlaardingen.nl