Categorieën

Service

Profiteer nu nog van een hogere hypotheek

Profiteer nu nog van een hogere hypotheek
Wonen

Profiteer nu nog van een hogere hypotheek

  • Advertorial
  • 21-11-2014
  • Wonen
Profiteer nu nog van een hogere hypotheek

VLAARDINGEN - Je toekomstige woning in De Nieuwe Vogelbuurt of De Buitenplaats van Ruytenburch, of toch die bestaande woning in Vlaardingen Ambacht? Je wilt natuurlijk dat je droomhuis aan zo veel mogelijk wensen voldoet. Begrijpelijk dat de zoektocht daarom even tijd kost. Maar besef wel: als je lang wacht en niet dit jaar, maar in 2015 een huis koopt, dan kun je minder lenen. 

Het Nibud heeft namelijk de woonquotes voor 2015 vastgesteld, en die zijn over het algemeen veel lager dan de huidige. Een woonquote is het deel van je inkomen dat je maximaal aan hypotheeklasten mag besteden. Schrik niet, maar het verschil met dit jaar kan tot duizenden euro’s oplopen.Voor inkomens tot 28.000 euro liggen deze percentages 3 tot 6,5 procent lager. Verdien je meer, dan is de verlaging 0,5 tot 3 procent. 

Stel, je verdient 30.000 euro en wilt een hypotheek met een rentevasteperiode van tien jaar (gemiddelde rente: 3,25 procent). Dan kun je in 2015 maximaal 134.994 euro lenen. In 2014 was dat 146.483 euro; dat is dus 11.489 euro minder dan nu. Hoe dat komt? Onder andere omdat de berekening voor de woonquotes is veranderd, wat vooral mensen met een lager inkomen raakt. Zo wordt er nu ook rekening gehouden met een extra buffer voor onverwachte, persoonlijke uitgaven, zoals zorgkosten. En mensen met een hoger inkomen hebben meer financiële ruimte om deze kosten op te vangen, vindt het Nibud. Wel kan in individuele situaties een uitzondering worden gemaakt. Als het verantwoord is, mag de woonquote met drie procent verhoogd worden en kun je dus meer lenen. 

De woonquotes geven aan wat je maximaal kunt lenen. Ze gelden voor alle Nederlandse kopers, maar zeggen natuurlijk niets over jouw persoonlijke situatie. Wil je weten wat er écht voor jou mogelijk is? Laat je dan goed adviseren. Eén tip is alvast: probeer nog dit jaar van de huidige, ruimere leenmogelijkheden te profiteren. Maak daarom snel een vrijblijvende afspraak. Samen kijken we naar jouw financiële opties! Info? 010 - 4717081 of [email protected].

Monuta Vlaardingen

Verploegh Chasséplein 3, Vlaardingen

Meer over Monuta Vlaardingen →