Veel belangstelling voor Buitenplaats

24-05-2014 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Voor de nieuw te bouwen woningen op De Buitenplaats Van Ruytenburch in het centrum van Vlaardingen is grote belangstelling. Alle zogenaamde Woonworkshops, waarbij toekomstige bewoners actief meedenken over de toekomstige woning en omgeving, worden massaal bezocht. Deze week werd de derde bijeenkomst gehouden over de verschillende woningtypes. Ruim 140 mensen hadden zich hiervoor aangemeld.

De centrale ligging, de variatie in woningaanbod, de aantrekkende woningmarkt en vooral het feit dat de toekomstige bewoners de ontwikkeling zelf vorm geven, lijken de belangrijkste verklaringen voor het enthousiasme. De Buitenplaats Van Ruytenburch is een 17e eeuwse Buitenplaats op een steenworp afstand van de Vlaardingse binnenstad. Willem van Ruytenburch, heer van Vlaardingen, (‘en de man in het gele pak op de Nachtwacht’) creëerde deze groene oase die symbool stond voor het goede leven.

In samenspraak met de toekomstige bewoners wordt door ontwikkelaar Heijmans een woonprogramma ontwikkeld dat uitgaat van circa 170 woningen. Binnen het gebied zal een grote variatie ontstaan van eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, kavels, patiobungalows en appartementen. De architectuur wordt een rijke toevoeging aan de historie van Vlaardingen waarbij de stromingen van Art Nouveau en Art Deco belangrijke inspiratiebronnen zijn.

De bekende iconen van de Watertoren en Brandweerkazerne krijgen in de plannen eveneens een belangrijke plaats. Met de Stadslandbouwers op de locatie zijn afspraken gemaakt omtrent het gebruik en het organiseren van tijdelijke activiteiten. 

De totale ontwikkeling was gepland voor maximaal 7 jaar. Door de massale belangstelling wordt dit vrijwel zeker een kortere periode. Deze zomer starten de eerste verkoopgesprekken en eind 2014 wordt gestart met de bouw van het eerste deelproject.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date