Vlaardingen moet twee keer zoveel statushouders huisvesten

03-12-2020 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen moet in de eerste zes maanden van volgend jaar 57 statushouders aan een huurwoning helpen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV). Deze opdracht vanuit het Rijk betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van dit jaar. Over het gehele jaar 2020 moest voor 55 statushouders aan een woning worden gevonden.

De nieuwe opdracht vanuit het Rijk zal zorgen voor nog meer krapte op de woningmarkt, zo waarschuwt het stadsbestuur. ,,Er zullen minder woningen vrijkomen die via Woonnet Rijnmond aangeboden kunnen worden.'' Overige woningzoekenden zullen dus vaker dan tot nu toe achter het net vissen.

De gemeente Vlaardingen verwacht ook het hogere aantal statushouders wel te kunnen huisvesten. Samen met de woningcorporaties wil het ervoor zorgen dat de statushouders over de verschillende Vlaardingse wijken worden verdeeld en ook verspreid over meerdere maanden, zodat er ook via Woonnet Rijnmond nog enig aanbod overblijft.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date