Categorieën

Service

Woningmarkt Vlaardingen in rustig vaarwater

Woningmarkt Vlaardingen in rustig vaarwater
Wonen

Woningmarkt Vlaardingen in rustig vaarwater

  • Redactie
  • 17-04-2015
  • Wonen
Woningmarkt Vlaardingen in rustig vaarwater

VLAARDINGEN - Net als in de rest van Nederland is ook de woningmarkt van bestaande koopwoningen in Vlaardingen in rustiger vaarwater terecht gekomen. Na het qua verkoopaantallen zeer positief verlopen vierde kwartaal van 2014, zijn de verkoopaantallen in het eerste kwartaal van 2015 redelijk stabiel gebleven. 

,,Het aantal verkochte appartementen en eengezinswoningen ligt iets lager, maar we hebben het over slechts enkele aantallen'', zegt Edwin Hermus makelaar bij van Driel Makelaardij namens het Vlaardings Makelaars Consortium. In het eerste kwartaal van 2015 zijn er in totaal 125 woningen verkocht, waarvan een derde eengezinswoningen en twee derde appartementen. 

De prijzen dalen inmiddels minder hard dan de laatste jaren, maar in deze regio is er nog geen sprake van stijgende prijzen, wat in delen van het land inmiddels wel zichtbaar is. Edwin Hermus geeft aan dat de oorzaak hiervan ligt in het nog te grote aanbod te koop staande woningen in Vlaardingen. Hierdoor staan de prijzen nog steeds onder druk. Wel is er een omslag gaande, want het aanbod te koop staande woningen neemt af. Sinds het 3e kwartaal van 2011 was het aanbod niet zo laag, maar nog steeds staan 950 woningen in de verkoop in Vlaardingen. 

Het huidige prijsniveau, de lage hypotheekrente en het verbeterde consumentenvertrouwen zorgen voor een rustige en redelijk stabiele woningmarkt in Vlaardingen. Voor wie nog overweegt een woning te kopen tussen de € 230.000 en € 250.000 is het verstandig om dit snel te doen, omdat per 1 juli 2015 de grens van Nationale Hypotheekgarantie verlaagd wordt.