Zelf vorm geven aan het goede leven

09-12-2014 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Met een gezellige informatiemarkt op zaterdag 13 december in de voormalige brandweerkazerne aan de Hoflaan in Vlaardingen, gaat de verkoop van de nieuwbouwwoningen op De Buitenplaats Van Ruytenburch officieel van start. In het afgelopen jaar zijn toekomstige bewoners intensief betrokken bij de vormgeving van De Buitenplaats en de grote verscheidenheid aan woningen. Dit heeft geleid tot een zeer bijzondere ontwikkeling in hartje Vlaardingen. 

De architectuur van de zeer centraal gelegen Buitenplaats Van Ruytenburch wordt een bijzondere toevoeging op de al rijke historische architectuur van Vlaardingen. De Buitenplaats krijgt de sfeer en stijl van de fin de siècle, de periode tussen eind negendiende en begin twintigste eeuw. Een stijl die zich kenmerkt door ambachtelijkheid en verfijning. De woningen gaan niet op in de massa, maar zijn ieder uniek en herkenbaar. Bijvoorbeeld door bijzondere elementen als erkers, veranda’s, luiken en ornamenten. Zo ontstaat een gevarieerde buurt met verrassende details. De stijl van de woningen en de groene en sfeervolle openbare ruimte zorgen voor de verbinding.
 

Animo groot 

De ontwikkeling van De Buitenplaats Van Ruytenburch heeft geleid tot een gevarieerde mix van woningtypen en prijsklassen. Er zijn circa 175 woningen gepland, variërend van vrije kavels met zelfbouw tot eengezinswoningen, twee-onder-een-kap, patio-bungalows en appartementen. 

De prijzen variëren van € 267.000,-- tot € 495.000,--. De verkoop van de appartementen gaat in het voorjaar 2015 van start, de patio-bungalows worden komend jaar ook verder vormgegeven in samenspraak met de belangstellenden. De kavels zijn inmiddels al zo goed als verkocht. 

De animo voor de woningen op de Buitenplaats midden in Vlaardingen is bijzonder groot. In het voortraject zijn al zo’n 30 woningen gereserveerd door toekomstige bewoners. De eerste paal wordt naar verwachting in het voorjaar van 2015 geslagen, zodat de eerste sleutel begin 2016 kan worden uitgereikt. 

Tijdens de Informatiemarkt, die wordt gehouden van 11.00 tot 14.00 uur, is de definitieve verkoopinformatie van de eengezins- en twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Bovendien wordt een ‘houtsnipperpad’ geopend waardoor een route gelopen kan worden over het terrein. Zo ontstaat er een goede indruk over de toekomstige wijk. Ook voor kinderen is er een leuke activiteit tijdens de informatiemarkt georganiseerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date