Zesde Woonbeurs Vlaardingen

02-02-2014 Wonen Advertorial

VLAARDINGEN - Zaterdag 15 maart wordt ongetwijfeld een drukke dag in de Grote Kerk op de Markt in Vlaardingen. Fundament Advies organiseert dan namelijk weer de Woonbeurs Vlaardingen. Het evenement is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een enorm succes; en dat eigenlijk tegen de klippen op. 

,,We begonnen in 2009 in het Delta Hotel'', vertelt Richard Steffers van Fundament. ,,De kredietcrisis was net uitgebroken, de hele wereld was in rep en roer en wij wilden daar iets positiefs tegenover zetten.'' Dat werd dus de eerste Woonbeurs Vlaardingen. 

,,We hadden twaalf deelnemers'', vervolgt Steffers. ,,Makelaars, een notaris, de VVV en ook de Rabobank was er meteen bij. Wethouder Wonen Hans Versluijs was ook meteen enthousiast. Hij heeft de beurs ook geopend.'' Fundament was dat eerste jaar zonder meer blij met de 350 bezoekers die de beurs trok. Reden genoeg dus om er een vervolg aan te geven. De tweede editie kwamen er zelfs 850 mensen naar het Delta Hotel. Steffers: ,,Mensen waren duidelijk zoekende; ze kwamen echt met heel veel gerichte vragen.'' 

In 2011 volgde de sprong naar een nieuwe locatie. In een soort 'alles-of-nietspoging' verhuisde Woonbeurs Vlaardingen naar de Grote Kerk. Met 25 deelnemers uit allerlei disciplines - onder meer ook de woningcorporaties - werd de Woonbeurs duidelijk een maatje groter. En met 2.000 bezoekers werd het een doorslaand succes. 

En dat is het tot op de dag van vandaag gebleven. Zelfs vorig jaar, op de guurste, grauwste, meest regenachtige dag van het jaar 2013 kwamen er nog 1.850 mensen naar Woonbeurs Vlaardingen. ,,Als je bedenkt dat onze 'grote broer' Woonbeurs 010 in Rotterdam 2.000 bezoekers had, is die 1.800 enorm voor een stad als Vlaardingen'', aldus Steffers. 

Met 1.800 bezoekers zal hij ook dit jaar dik tevreden zijn maar stiekem hoopt hij op misschien wel 2.300. De voorzichtige wederopstanding van de woonmarkt zou daarbij wel eens een handje kunnen helpen. Steffers: ,,Kom allemaal naar de Woonbeurs, we hebben echt heel wat te laten zien!'' 

Meer informatie op www.woonbeursvlaardingen.nl

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date