Categorie├źn

Service

Prevenzie Leefstijlcoaching

Prevenzie Leefstijlcoaching

Terug
/files/1692171894-prvenziefotojpg

Gezonder leven, dat willen we allemaal wel. Wetenschappers vinden steeds meer bewijs dat gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen en voldoende ontspanning de gezondheid en weerstand vergroot. Maar hoe krijg je dit voor elkaar als je het druk hebt en aan het einde van de dag liever een snelle hap, een glas wijn of een biertje pakt en moe op de bank ploft?

Een leefstijlcoach kan je helpen positieve veranderingen aan te brengen in je leefstijl zodat je je weer sterk en energiek voelt op je werk en thuis.

Als je goed voor jezelf zorgt en je grenzen durft aan te geven, kun je beter met problemen omgaan. Hoe fitter je bent des te minder risico je loopt op gezondheidsproblemen. Zeker in deze tijd is dat erg belangrijk. Ik geloof in preventie en eigen regie! Vandaar ook mijn bedrijfsnaam PrevenZie. De Z staat voor zelfmanagement. Als je regie hebt over je eigen leven, weet je wat je valkuilen zijn en kun je hier beter mee omgaan. Als leefstijlcoach ondersteun ik  jou in de keuzes die je wilt maken zodat je het beste uit jezelf kunt halen! 

Wat doet een leefstijlcoach?

De belangrijkste taak van een leefstijlcoach is het begeleiden van cliënten naar een gezonde(re) leefstijl, zowel lichamelijk als mentaal. De nadruk ligt met name op het veranderen van (vaak onbewuste) gewoontes op het gebied van voeding, bewegen, ontspanning, slaap, roken en alcoholgebruik. Maar ook dagindeling, grenzen aangeven en herkennen van signalen zijn belangrijke onderwerpen. De cliënten bepalen zelf waar zij aan willen werken in kleine haalbare stappen. Alleen dan kun je nieuwe gewoontes volhouden en kun je voorkomen dat je terugvalt in je oude patroon. Ook worden er vaardigheden aangeleerd voor meer bewustwording zodat je de juiste keuzes kunt maken die bij jou passen. 

Over mij

Met veel plezier heb ik een post-HBO opleiding voor Leefstijlcoach gevolgd en inmiddels heb ik al bijna 3 jaar mijn eigen praktijk voor leefstijlcoaching in Vlaardingen.

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen inspireren en begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven. Samen werken aan bewustwording en eigen regie waardoor de controle over het eigen leven toeneemt. Daar krijg ik energie van! 

Aanbod

-          Verander je leefstijl (individueel traject)
-          2 jarig GLI-traject Coaching op Leefstijl (Groepstraject en volledig vergoed door de zorgverzekering)
-          Begeleiding bij stress- en burn-out klachten (individueel traject en vaak vergoed door de werkgever)
-          Workshops over gezonde leefstijl, hoe blijf je in balans, hoe kun je je grenzen beter aangeven etc.
-          Leefstijlloket Vlaardingen. Dit is een gratis loket voor alle inwoners van Vlaardingen die ondersteuning nodig hebben om gezonder te leven (max 3 gesprekken)

Dit loket is mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het Preventieakkoord 

Voor meer informatie zie www.prevenzie.nl