Categorie├źn

Service

Wij de Westwijk

Wij de Westwijk

Terug
/files/bedrijven/wijdewestwijk/wdwfoto2 (Middel).jpg

Wat doet Wij de Westwijk?

Wij de Westwijk wordt aangestuurd door lokale ondernemers, cultuurorganisaties, sport, zorg- en welzijnsorganisaties, het onderwijs, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Vlaardingen. Samen met bewoners(groepen) en andere lokale ondernemers en organisaties bekijken we wat er goed gaat in de wijk en wat er beter kan. Samen met hen maken we plannen voor de wijk, waarvoor we financiering van de rijksoverheid aanvragen. We willen de problemen van gezinnen in de Westwijk oplossen. We vragen ze: wat heb jij nodig? Hiervoor willen we met zo veel mogelijk inwoners van de Westwijk in contact komen. Dit doen we bijvoorbeeld door bewonersavonden te, maar ook door gewoon langs de deur te gaan.

Toen inwoners vorig jaar de energietoelage aan konden vragen, zijn we met medewerkers van het programmabureau, de gemeente en 27 vrijwilligers langs de deuren te gaan om mensen hierover te vertellen. En dat werkt! Uiteindelijk heeft 95% van de mensen in de Westwijk die recht hadden op de energietoelage deze ook aangevraagd. Verder organiseren we leuke activiteiten, zoals wijkschouwen en bijeenkomsten, om de buurt mooier en veiliger te maken. Een overzicht van onze activiteiten en andere activiteiten in de Westwijk vind je in de wijkagenda op onze website.

Bewonersbetrokkenheid

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en dat bewoners hun idee├źn kunnen delen. Daarom ondersteunen we lokale initiatieven en helpen we bewoners bij het realiseren van hun plannen voor de wijk. Samen werken we aan een fijne wijk waar iedereen zich thuis voelt en iedereen de kans heeft zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Heb je een vraag, klacht of idee? Je bent van harte welkom op Erasmusplein 1 in Vlaardingen. Programmabureau Wij de Westwijk zit in het gebouw van IKC de Wereldwijzer. Ook kun je contact met ons opnemen via www.wijdewestwijk.nl of stuur ons een e-mail op [email protected]. We gaan graag met je in gesprek!